Intressant :-)

2012-07-27 @ 19:22:00

Hittade detta på en sida:

 

 

Du har förmodligen hört mer än en gång hur viktigt det är att tänka positivt när du tänker på kommande prestationer, att verkligen förvänta sig framgång och att tro på din egen förmåga att lyckas.

Tro inte att jag är av en annan mening. Jag är en stor anhängare att i alla lägen tänka positivt, att tänka på det som är möjligt i stället för det som är omöjligt, på ”jag kan” i stället för ”jag kan inte” och den kraft som ligger i detta sätt att tänka i stället för att fokusera på alla hinder som ligger framför dig på din väg mot dina mål.

Men det innebär inte att jag tror att positivt tänkande skapar positiva resultat i sig själv.

För det gör det inte.

I motsats till vad många människor tror så har positivt tänkande väldigt liten kraft att skapa det slutliga resultat du så hett eftersträvar och som är så viktigt för dig.

Om du har läst om den mänskliga hjärnans oerhörda potential och om vikten av att sätta mål för att komma dit du vill så håller du förmodligen inte med mig vad jag skrivit ovan. Jag klandrar dig inte för det, det är så du har fått lära dig att tänka.

Låt mig utveckla det här närmare…

När jag skriver dessa rader sitter jag i sommarstugan och kan se ut över trädgården. Vad ser jag? Brunbrända gräsmattor, fast efter de senaste dagarnas regnande börjar dom så smått skifta i grönt igen, tack för det, men jag ser även rabatter och trädgårdsland fulla med ogräs. Här kanske du tycker att jag ska fokusera på allt det vackra i naturen och välja att inte se ogräset och där har du en poäng. Men frågan är om det hjälper mig att få bort ogräset, räcker det med att tänka positivt så att ogräset kommer att försvinna av sig själv? Om jag kommer tillbaka om tre månader så kommer jag att få se att trädgården har vuxit igen ännu mer. Inte tusan hjälper det att tänka positivt i det här fallet.

Positivt tänkande räcker uppenbarligen inte för att få det jag vill ha. Men positivt tänkande är viktigt, det har vi fått lära oss, men positivt tänkande i sig själv räcker inte. När allt kommer omkring, negativitet hjälper överhuvudtaget inte någonting. Att tänka positivt är avgjort att föredra framför att tänka negativt och bara gå och muttra, men enbart positivt tänkande garanterar ingen framgång.

Här är min poäng;

”Att tänka positivt hjälper dig endast genom att du kombinerar detta med en positiv handling”.

Läs för säkerhets skull den meningen en gång till.

”Att tänka positivt hjälper dig endast genom att du kombinerar detta med en positiv handling”.

Så om jag sitter här med ett leende på läpparna och tänker positivt att ogräset ska försvinna, men inte gör de saker som bevisat leder till framgång då kommer du inte att nå de mål du eftersträvar. Det finns inte en chans!

Bara positiv handling kan förändra någonting.

Sluta med att bedöma sannolikheten till framgång baserat på positivt tänkande och börja med att mäta dina framsteg baserat endast på positiva handlingar, hur små dom än är.

Att träna efter beprövade metoder, äta näringsriktigt och ge tid för ordentlig vila och återhämtning är alla positiva handlingar som bidrar till ett positivt resultat. Det räcker med små, små handlingar som utförs dagligen för att du efter en tid ska kunna se förändringar.

Att tänka positivt förändrar ingenting annat än att du känner ett visst välbehag i din kropp och det är förstås viktigt, men inte så viktigt som många tror. Låt i stället varje dag bli en dag då du tar ett litet steg närmare dina mål genom upprepade positiva handlingar och du kommer att upptäcka att du är närmare dina mål än vad du tror.

Mental träning direkt på nätet - http://www.step-by-stepcoaching.com

AllmäntTrackbacks ()

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback