Grattis Anna!!

2012-07-31 @ 23:20:07 Kommentarer (0)
Idag fyller frugan 28 år!! Grattis Anna!! :-)

Annars har det varit lugnt idag. Jobbat hela dagen som vanligt och även de sedvanliga promenaderna med Wille :-)

Kollade på film förut en sväng... Kalle och chokladfabriken som vi hade i gömmorna här hemma!

Nu blir det sängen!

Godnatt...
AllmäntTrackbacks ()

Måndag!

2012-07-30 @ 22:56:27 Kommentarer (0)
Helgen tillbringades i Halmstad! Det var jätte trevligt men tyvärr hade vi inte så bra väder. Vi åkte hem tidigare än planerat på söndagen då barnen klättrade på väggarna :-)
 
Alva var ett litet monster på hemvägen och bara bråkade och skrek. När vi stannade till en gång för toa besök så hällde hon ut vatten i bilen :-/ Då var man inte glad kan jag säga...
 
Annars är det inte jättemycket nytt. Jobbar och står i medans fru och barn åkte tillbaka till Halmstad idag.
 
Wille undrar vad jag sysslar med ;-)
 
 
Shit va tunn skämen på vår AIR är :-)
AllmäntTrackbacks ()

Inte nåt avis ;-)

2012-07-29 @ 15:57:00 Kommentarer (0)
 
AllmäntTrackbacks ()

Hittade en tänkvärd och bra bild!

2012-07-28 @ 11:50:00 Kommentarer (0)
Känner kanske inte så just idag då idag är en JÄTTE bra dag :-) Men ibland så vill jag tänka såhär:
 
AllmäntTrackbacks ()

Intressant :-)

2012-07-27 @ 19:22:00 Kommentarer (0)

Hittade detta på en sida:

 

 

Du har förmodligen hört mer än en gång hur viktigt det är att tänka positivt när du tänker på kommande prestationer, att verkligen förvänta sig framgång och att tro på din egen förmåga att lyckas.

Tro inte att jag är av en annan mening. Jag är en stor anhängare att i alla lägen tänka positivt, att tänka på det som är möjligt i stället för det som är omöjligt, på ”jag kan” i stället för ”jag kan inte” och den kraft som ligger i detta sätt att tänka i stället för att fokusera på alla hinder som ligger framför dig på din väg mot dina mål.

Men det innebär inte att jag tror att positivt tänkande skapar positiva resultat i sig själv.

För det gör det inte.

I motsats till vad många människor tror så har positivt tänkande väldigt liten kraft att skapa det slutliga resultat du så hett eftersträvar och som är så viktigt för dig.

Om du har läst om den mänskliga hjärnans oerhörda potential och om vikten av att sätta mål för att komma dit du vill så håller du förmodligen inte med mig vad jag skrivit ovan. Jag klandrar dig inte för det, det är så du har fått lära dig att tänka.

Låt mig utveckla det här närmare…

När jag skriver dessa rader sitter jag i sommarstugan och kan se ut över trädgården. Vad ser jag? Brunbrända gräsmattor, fast efter de senaste dagarnas regnande börjar dom så smått skifta i grönt igen, tack för det, men jag ser även rabatter och trädgårdsland fulla med ogräs. Här kanske du tycker att jag ska fokusera på allt det vackra i naturen och välja att inte se ogräset och där har du en poäng. Men frågan är om det hjälper mig att få bort ogräset, räcker det med att tänka positivt så att ogräset kommer att försvinna av sig själv? Om jag kommer tillbaka om tre månader så kommer jag att få se att trädgården har vuxit igen ännu mer. Inte tusan hjälper det att tänka positivt i det här fallet.

Positivt tänkande räcker uppenbarligen inte för att få det jag vill ha. Men positivt tänkande är viktigt, det har vi fått lära oss, men positivt tänkande i sig själv räcker inte. När allt kommer omkring, negativitet hjälper överhuvudtaget inte någonting. Att tänka positivt är avgjort att föredra framför att tänka negativt och bara gå och muttra, men enbart positivt tänkande garanterar ingen framgång.

Här är min poäng;

”Att tänka positivt hjälper dig endast genom att du kombinerar detta med en positiv handling”.

Läs för säkerhets skull den meningen en gång till.

”Att tänka positivt hjälper dig endast genom att du kombinerar detta med en positiv handling”.

Så om jag sitter här med ett leende på läpparna och tänker positivt att ogräset ska försvinna, men inte gör de saker som bevisat leder till framgång då kommer du inte att nå de mål du eftersträvar. Det finns inte en chans!

Bara positiv handling kan förändra någonting.

Sluta med att bedöma sannolikheten till framgång baserat på positivt tänkande och börja med att mäta dina framsteg baserat endast på positiva handlingar, hur små dom än är.

Att träna efter beprövade metoder, äta näringsriktigt och ge tid för ordentlig vila och återhämtning är alla positiva handlingar som bidrar till ett positivt resultat. Det räcker med små, små handlingar som utförs dagligen för att du efter en tid ska kunna se förändringar.

Att tänka positivt förändrar ingenting annat än att du känner ett visst välbehag i din kropp och det är förstås viktigt, men inte så viktigt som många tror. Låt i stället varje dag bli en dag då du tar ett litet steg närmare dina mål genom upprepade positiva handlingar och du kommer att upptäcka att du är närmare dina mål än vad du tror.

Mental träning direkt på nätet - http://www.step-by-stepcoaching.com

AllmäntTrackbacks ()

Halmstad

2012-07-27 @ 17:15:00 Kommentarer (0)
Nu blir det Halmstad om en stund!
Ska bli gött att komma iväg lite och speciellt att träffa alla mina älsklingar :-)
Hoppas på bra väder så kanske man kan bada i havet lite!
 
Gårdagen hade jag fullt upp så hann inte blogga nåt... Först hem efter jobbet, tvätta, åkte iväg med Wille till axamosjön, diska, äta, prata i telefon och slå in lite paket till Anna :-)
 
Nu måste jag åka!
HOJ
AllmäntTrackbacks ()

Tomatsoppa...

2012-07-25 @ 23:13:39 Kommentarer (0)
Idag blev det tomatsoppa här hemma med ett par mackor till :-)
Fast efter jobbet åkte jag upp till a6 en sväng. Inte mycket folk där nu när det var så fint väder :-)
Jag bytte vår stekpanna som glappat lite i handtaget, löste in en madrass som var ett felköp och så handlade jag lite födelsedagspresenter till Anna då hon fyller på tisdag.

Tiden går fort och när jag väl kommit hem, satt mig för att käka så var klockan 20.20. Kollade på Sveriges damer som spelade första OS matchen och tog mig en öl :-)

Annars har det inte hunnits med så mycket mer... Imorrn är det en ny dag med nya utmaningar (tvätta står på schemat)!

Godnatt!

 
En liten bild på min älskling Wille när jag var hemma på lunchen för att gå ut med honom!
AllmäntTrackbacks ()

Trött idag...

2012-07-24 @ 23:05:25 Kommentarer (0)
Idag har det varit en rätt jobbig dag! Barnen var vakna endel inatt och vi försökte att inte ge dem välling då man isåfall vänjer dem vid det (vi har ju råkat ut för det förut)... Men tillslut, för att få någon sömn var vi tvungna att göra det. Så har väl sovit 3-4 timmar eftersom jag är sån natträv och la mig sent också :-/
 
Anna och barnen åkte ju iväg till Halmstad idag så efter jobbet gick jag en sväng med Wille och sen och handlade lite ingredienser för att jag skulle göra pastasallad. Blev riktigt lyckad med lite allt möjligt smått och gott i. Nyhet för min standard sallad var att jag hade i lite bönor. Satt ute och tog en öl till maten i kvällsolen vilket var huur gött som helst!
 
Spelade lite fifa på xboxet efter det och sen ut med Wille igen... Det var min dag det :-)
 
 
Lite rolig och "fräck" bild som jag såg på fb:
 
 
Lite ökande av besökare sen jag lagt ut blogg adressen på min statusuppdatering, på facebook :-)
 
 
AllmäntTrackbacks ()

Måndag idag!!

2012-07-24 @ 00:05:18 Kommentarer (0)
Ja idag är det måndag minsann :-)
 
Jobbade över en stund då det implementerats en uppdatering av vårt affärssystem men också en ny hantering av fakturor. Detta innebär lite mer jobb för varje enskild person så för att sätta sig in i det hela så körde jag och några till över en stund.
 
Helgen tillbringades i Vänersborg där jag återförenades med familjen. Hade ju inte träffat dem på ca 1,5 vecka så det var både kul och skönt! Alva kramades massor så man märkte att hon saknat sin pappa :-) Alva har vattenkoppor sen en tid tillbaka så det var lite extra skönt att träffa henne men hon är grym! Hon är nästan som vanligt så det är skönt!
 
Köpte en Macbook Air i fredags också! Vilken dator det är säger jag bara!! Riktigt goo och perfekt för oss.
 
Läs om den nya här:
 
Träffade 2 gamla kompisar i helgen också. Mattsson och Mäkie... Riktigt kul att ses igen! Tror det var ca 10-12 år sen sist men ändå kom man in "i det gamla" rätt snabbt även fast det hänt ganska mycket i allas liv under denna tiden. Nu får vi försöka att ha lite kontakt och träffas då och då!
 
Körde lite med mammas båt i helgen också... Stefan åkte med mig ut på en tur och det var riktigt gött! Både att va ute och att båten ändå gick så bra som den gjorde efter att ha stått i flera år.
 
Vi var även inne hos Stefan & Jenny på lördag kväll och som vanligt var det riktigt riktigt trevligt och kul! Söndagen var vi ute hos syster med familj och kollade på en kattunge de skaffat! Barnen lekte och det var kul och trevligt att träffa dem!
 
Imorrn åker fru och barn iväg till Halmstad igen men jag och Wille åker ner på fredag så det blir inte så många dagar ifrån varann denna gången :-)
Sen så stannar de där fram till nästa fredag så det blir några dagar som jag inte ser dem då men en kort sväng får det bli den fredagen när de kommer hem.
 
Så det händer rätt mycket i livet samtidigt som dagarna har sin gång :-)
 
Ett par bilder från helgen:
 
 
 
Nu blir det sängen! Klockan är ju nästan 00.30 :-)
 
/Peter
 
 
AllmäntTrackbacks ()

Hallå eller...

2012-07-19 @ 17:35:00 Kommentarer (3)
Fattar inte hur folk hinner blogga men det är väl det att de lägger ner all sin fritid?!? Eller bloggar de i smyg via smartphones på jobbet eller kanske i skolan?
Jag har jäkligt svårt att hinna med. Kan bli en stund efter jobbet men oftast ska jag ju träffa mina döttrar och både leka lite med dem och kanske lägga nån av dem. Sen ska man ju hinna äta imellanån. Då pratar vi ju om att man är lite ledig vid 20 tiden och då orkar man ju verkligen inte blogga :-)
 
Så min stora fråga idag är: Ni som gör en massa inlägg varje dag... HUR HINNER NI???? :-)
 
Har beställt ett SIGMA objektiv till min canon 1000D kamera som jag fått hem idag. Köpte det begagnat så hoppas det är i bra skick :-) Ska bli kul och nu MÅSTE jag börja använda mitt stativ som jag fick av svärföräldrarna också! Det är ingen bildstabilisator i objektivet så kanske är ett måste...
 
Får se om jag orkar åka och träna idag... Igår gjorde jag det och jag trodde jag skulle va rätt pigg idag men IKKE. Känns som en elefant har sprungit in i mig och jag är as trött så man kan tro att jag varit ute och festar 3 dar i sträck eller nåt :-)
 
Vad tror ni om nedanstående förresten?? Stod i TTELA idag men jag tycker inte det stämmer... Vi gör knappast av med ca 1600:- per månad när det gäller Alva!
 
AllmäntTrackbacks ()

Träning

2012-07-17 @ 17:10:12 Kommentarer (1)
Ska försöka åka iväg och träna idag efter jobbet... Får se hur det går. Trött nu men brukar ju kunna sticka iväg en stund när jag bestämt mig för det :-)
AllmäntTrackbacks ()

Vilken simulator!!

2012-07-16 @ 18:34:00 Kommentarer (0)
AllmäntTrackbacks ()

Haft semester...

2012-07-03 @ 09:57:35 Kommentarer (0)
Glömde visst skriva här men har haft semester från midsommar och fram till igår! Har inte kollat några mail och knappt nåt på nätet heller under denna tiden.
 
Vi har varit i Vänersborg nästan hela tiden. Dåligt väder så mest inomhus men en dag var vi i Borås Djurpark.
 
I lördags åkte vi till Jönköping igen där vi firade Klaras 1 årsdag under söndagen.
 
Nu jobbar jag i några veckor för att ha lite semester i augusti igen.
 
Slänger upp nån bild lite senare ;-)
AllmäntTrackbacks ()