Saab 9-3 facelift 2011?

2011-01-25 @ 23:54:31 Kommentarer (0)

http://saabhangar.com/2010/08/2011-saab-9-3-facelift-rea/

Saab is slated to get yet another facelift for the 2011 model year. Below, you can see a very nice interpretation or rendering of how the rear end of the 9-3 might be facelifted with a new set of tail lights, however it appears that only the front and some interior bits will be seeing any changes (Photo Credit to SaabCol on Flickr)

For more details on exactly what is expected to get refreshed, see Swade’s blog over at SaabsUnited.com

http://www.saabsunited.com/2011/01/screenshots-the-2011-5-saab-9-5-front-facelift.html

AllmäntTrackbacks ()

Saab och rekord :-)

2011-01-25 @ 23:27:45 Kommentarer (3)
Måste ju säga att jag hade 167 unika besökare för några dar sen :-) Berodde nog endel på mina besök och inlägg på saabsunited.

Lite privat först då... Idag blev det lite längdskidor. Åkte 4 km elljus spår tillsammans med en kompis som heter Ola. Riktigt sköj men det var en svår bana eller vad man säger. Började med en jätte backe och så var det rätt isigt. Var länge sen jag var så rädd och vid flera tillfällen trodde jag min sista stund var kommen men till slut så gick det bra. Ola trillade dock och jag fick inte stopp förrän efter säkert ca 100-150 meter efter hans vurpa men som tur var så klarade han sig fint.

Sitter och läser Jonas Fröbergs bok - Kampen om SAAB. Verkar riktigt bra och då jag har ett stort Saab intresse gör det ju inte saken sämre :-)

Står om lite historia och jag vet ju att det pratas mycket om Saabs flygarv och så men namnet på första modellen, Saab 92 var efter turordningen gällande flygplan visste jag inte:

http://www.rbdesign.se/nyheter_2009.html
SAAB 90 Scandia                                                        2009-11-18

Jens. B Kristensen har byggt SAAB 90 Scandia för både FS9 och FSX. Detta historiska plan som Flygvapnet beordrade SAAB att lägga ner för att få mer arbetskraft till att bygga J29 Tunnan. Endast 10 maskiner blev byggda och användes av SAS men kom senare att bli sålda till VASP i Brasilien.http://sv.wikipedia.org/wiki/Saab_91_Safir

Saab 91 Safir, är ett enmotorigt lågvingat allmänflygplan från SAAB, som flög första gången 20 november 1945. Safiren användes av Flygvapnet med benämningarna Tp 91, Sk 50B och Sk 50C mellan 1946 och 1993.

Saab 91B Safir

http://sv.wikipedia.org/wiki/Saab_92
Saab 92
, svensk personbil tillverkad av Saab. Huvudkonstruktör och drivande kraft bakom projektet var Gunnar Ljungström. Sixten Sason stod för formgivningen. Modellen är försedd med en tvåcylindrig tvåtaktsmotor på 764 cm³ och treväxlad växellåda.

Saab 92 tävlade framgångsrikt i den tidens rally med bland annat Greta Molander bakom ratten.De 2 nedersta bilderna är från en Svd artikel: http://www.svd.se/naringsliv/motor/saab-berattelsen-om-en-svensk-underdog_3858945.svd

 

AllmäntTrackbacks ()

Saab inlägg igen :-)

2011-01-22 @ 00:50:46 Kommentarer (0)
Igår var jag och en kollega på jobbet, på handbolls VM i Göterborg. Jäkligt rolig och vilket tryck det var på läktaren. Vi var 11 606 personer inne i scandinavium... Sverige vann ju med 24-21 så det var ju pricken över i:et!
Blev sent då vi inte var hemma förrän 23.45 eller nåt. Somnade sent igår + att jag hade frallfrukost (som vi kallar det på jobbet... En som får köpa frallor, pålägg och så), så jag fick dra till ica maxi vid 07.15 imorse vilket är tidigt att va ute och springa (för min del). Så är rätt sliten nu...

Annars har det varit jobb hela dagen idag som vanligt. Åkte till Ikea och mötte upp Anna efter jobbet då det är rea där nu och vi hade planerat, och även köpte en bokhylla, till Alvas rum. Det blev en "Expedit" som var nedsatt till 699 kr.


Vi får väl se hur själva inredningen blir i hyllan sen då vi inte riktigt är överrens där :-)

Och nu till en liten saab nyhet eller vad man kan kalla det...

http://www.automotorsport.se/news/22141/ferrari-har-n%C3%A5got-p%C3%A5-g%C3%A5ng--ny-612/


Automotorsport.se skriver alltså:
Idag fredag premiärvisar Ferrari ersättaren till 612 Scaglietti, med namnet "FF", Ferrari Four. Vad sägs om 6,3-liters V12, 660 hk, dubbelkopplingslåda och en idé som man snott från Saab?

Med en utsträckt taklinje och halvkombilucka får baksätespassagerarna bättre takhöjd och bagageutrymmet blir lätt åtkomligt. Det ser ut som om Saabs gamla paradgren med halvkombi blir riktigt populär, tur att nästa generation 9-3 också får halvkombilucka. Men så har också nya chefsdesignern Jason Castriota jobbat i fler år hos Pininfarina.


Ytterligare en "saabgrej" är att iallafall jag tycker den har likheter med Saabs modell, SONETT! Se nedan:

Tidig modell:

Lite senare:


Eller vad tycker ni?
Kanske mer lik en BMW z3 eller z4?

z3


z4
AllmäntTrackbacks ()

Nya Saab 9-5 interiör

2011-01-20 @ 00:02:38 Kommentarer (2)
Måste bara publicera nya Saab 9-5:s interiör :-) Den är ju byggd på samma bottenplatta som Opel Insigna och även Buick Lacrosse. Och de delar även lite delar med varandra. Tycker de påminner lite om varandra inne i bilen också. Vad tycker ni?

Saab 9-5:


Buick Lacrosse:


Opel Insigna:
AllmäntTrackbacks ()

Lugn kväll med film

2011-01-19 @ 23:48:13 Kommentarer (0)
Idag skulle det spelats innebandy men det var så mycket folk som anmält sig, jag var lite trött och Anna är lite yr här hemma... Så kände att det nog är bäst om jag bara tar det lugnt och bara är hemma :-)

Vi har kollar på "the Expendables" via com hems on demand. Man kan hyra genom några få knapptryck. Blir nästan för enkelt. Sen att boxen hängde sig ett par ggr var väl sådär men så är det väl när man streamar kan jag tänka mig.

The Expendables Poster

Annars har det inte hänt så mycket just idag.

I helgen spelade vi curling, div 1 här i Jönköping. Gick över förväntat och när helgen (fred-sön) var slut så hade vi 5 vinster och 1 förlust. Nu ligger vi delad 3:a i serien vilket också är en liten överraskning :-)Vi heter ju Bohuslänska Antonsson för er som inte vet.

Skaffade en takbox förra veckan också:


Vart ju tvungen för att få plats med alla ungar och hund i framtiden :-)

Imorrn är det planerat att jag och en kollega ska åka till Göteborg för handbolls VM. Sverige - Polen. Blir kul som sjutton!

Läste att Saab släppt bild på nya Saab 9-5 sportcombi. Ser grymt fin ut! Men ser väl ut ungefär som olika tidningar gissat sig till tycker jag.
Ovan är bilden som Saab har släppt.
Nedan är lite data bilder som lite olika tidningar gjort, som är nåt år gamla:

Saab 9-5 Wagon 2011 chico2Känns som "gissningarna" är ganska så lika :-)
AllmäntTrackbacks ()

Volvo 740 reklamfilm nedför slalombacke :-)

2011-01-18 @ 23:11:40 Kommentarer (1)
AllmäntTrackbacks ()

Min farfar, Sigurd Nordin med bröder!!

2011-01-13 @ 21:46:01 Kommentarer (0)

Jag läser TTELA på nätet lite då och då. Går att läsa så som en papperstidning eller hur man ska förklara det. Som sagt, svårt att förklara men det är iallafall nästan precis som att läsa tidningen i verkliga livet :-)

Idag min farfar och hans bröder med (en av mina fastrar som skickat in tror jag):Min farfar, Sigurd Nordin står alltså i mitten. De grabbarna skulle man inte bråka med ;-) Hårda som sten!
Står att de var "nasare", så det ordet var jag ju tvungen att ta reda på vad det stod för:

Nasare är en äldre benämning för gårdfarihandlare som sedan även kom att användas nedsättande om dörrförsäljare.

Gårdfarihandlare var i Sverige kringresande försäljare. De mest kända var knallarna från Sjuhäradsbygden. Kring mitten av 1800-talet fanns det 5000-7000 gårdfarihandlare i Sverige.

http://sv.wikipedia.org/wiki/G%C3%A5rdfarihandlare

AllmäntTrackbacks ()

IFK gjorde en grym insats och dagen har varit okej...

2011-01-12 @ 23:35:40 Kommentarer (0)
Såhär skriver de på http://ttela.se :

IFK Vänersborg gjorde en fantastisk insats borta mot Hammarby och kämpade till sig en poäng i slutsekunderna (4-4). Stor matchhjälte blev Johan Koch som gjorde 4-4 på tilläggstid, på matchens sista skott.
– Nu har det vänt. Tidigare under säsongen har vi haft millimetrarna mot oss – nu hade vi dem med oss, jublade Koch.

De ligger ju näst sist i serien och jag tycker grymt synd om dem. Har ju varit på ett par matcher denna säsongen och senast var i Vetlanda på annandagen. Den matchen borde de vunnit men bränner man 2 straffar och ett par öppna frilägen så har man det motigt.

Annars idag har det varit en okej dag. Varit och skulle fotat Alva på 1 års dagen men gick åt skogen då hon skrek hela tiden och var "mammig". Hon är lite kinkig så det är nog lite förkylning och tänder som ställer till det tror jag. Kan varit att det var kl 10 på förmiddagen också. Hon är ju som sin far, lite trött på förmiddagen :-)

Varit och spelat innebandy idag också! Riktigt sköj! Foten höll och några mål blev det också :-)

Imorrn kommer Torbjörn ner från Stockholm. Vi ska spela div 1 curling här i Jönköping i helgen och han skulle ner och jobba lite i Jönköping redan imorrn så då stannar han, så han slipper åka upp och ner. Kl 14 spelar vi första matchen på fredagen.
Kan försöka hålla bloggen uppdaterad med resultat och kanske nån bild. Om det är nån som vill läsa.

Kommer lite bilder som jag tagit med iphonen i dagarna här också:

Alva gillar att klättra ner i gåvagnen och lådor :-)
Monterar ikea skåp. Inte dåligt att en 1 åring kan skruva själv!!


Ny hatthylla inköpt och monterad. Mio som hade denna för 390 kr.

AllmäntTrackbacks ()

Hallelujah

2011-01-12 @ 00:39:09 Kommentarer (1)
Idag har jag jobbat och så (som man gör varje vardag :-D ). Har suttit och lyssnat på Leonard Cohen - Hallelujah, idag på jobbet. Grymt bra låt! Jag har suttit och lyssnat på en massa annat (via spotify) men denna låten berör mig på 2 sätt.

*Det är vår bröllopssång eller vad man kallar den. Vi hade den när vi gick från altaret och ut ur/från kyrkan. Jättefin på orgel!

Orginalet: Leonard Cohen - Hallelujah


Piano Cover:


På orgel: (OBS skum video :-) )
*Andra sättet som den berör mig på är egentligen inte låten i sig utan namnet "Hallelujah". En dag som inträffade bland de sista veckorna i hans liv, så satt han i sin säng och jag satt bredvid fast ändå framför honom, på en stol. Vi satt och kollade på tv och helt plötsligt så var det en gudstjänst eller något liknande på tv. De började sjunga Hallelujah (alltså inte denna låten som ovan utan en annan), och döm av min förvåning så började pappa att sjunga med. Han satt och hängde med i melodin och sjöng "HALLELUJAH" ... "HALLELUJAH"... Därför är själva "Hallelujah" namnet både sorgligt och ett sorts minne av sista tiden med pappa.
AllmäntTrackbacks ()

Nystart på bloggen!

2011-01-11 @ 10:03:42 Kommentarer (0)
Ska försöka komma igång med bloggen igen! Kommer ett eller ett par inlägg senare :-)

Firar med att lägga upp en bild på "kabelkanalerna" som är uppsatta nu. Frågan är hur det blir sen när jag nån gång måste slita bort dem från väggen (har satt upp dem med dubbelhäftande tejp), men men, får bli ett senare problem :-)

AllmäntTrackbacks ()