Nya Saab 9-5 presenteras!

2010-05-31 @ 22:44:52 Kommentarer (0)
Idag har det varit premiär i Trollhättan, för väldigt många motorjournalister. Tror det var 250 stycken som ska komma och provköra bilen och få se delar av fabriken där nya modeller rullar av bandet.

Saab 9-5


Finns jätte mycket att skriva om när det gäller presentationen men jag lägger in flera länkar där ni kan läsa om den och dagens provkörning.

Aftonbladet.se: Designmässigt känns det som en Saab, men körmässigt känns den som en Opel Insignia – men mycket mer sofistikerat. Den är väldigt fin att köra och har både bra grepp och styrning, utan att det går ut över komforten. Bilen är tyst – och då kör vi ju på svensk asfalt.

http://www.aftonbladet.se/bil/article7219549.ab


DI.se: Intrycket efter två timmar bakom ratten är att Saab lyckats bygga en riktigt bra bil.
”Jag kör 2-liters turbon på 220 hästkrafter och den är bra.”Håkan Matson gillar också utrymmet i kupén.
”Den är rymlig, bak sitter man fantastiskt till skillnad från i exempelvis Opel Insignia där man sitter trångt.”


http://di.se/Artiklar/2010/5/31/207972/Nya-Saab-9-5-En-riktigt-bra-bil/


Automotorsport.se: Alrik Söderlind: Den känns väldigt mycket Saab, fast mycket modernare - och allt annat hade ju varit väldigt tråkigt. Den känns stiligare och elegantare interiört. Den har exempelvis en väldigt läcker informationsskärm i centrum av hastighetsmätaren, där finns med färddatorn, navigatorn, trippmätaren och liknande nyttoinformation. Ibland glider informationen in från sidan, hastigheten kan rulla som på en badrumsvåg, ja den har flera roliga finesser. Den känns väldigt modern och skojig. Tyvärr repas materialet i mittkonsolen väldigt lätt, gör man ett märke med nageln blir det betående. Passningen i inredning är inte heller helt 100 procent. Detta är visserligen en förseriebil men tyvärr tror jag inte man kommer nå upp till full premiumkvalitet senare heller.

http://www.automotorsport.se/news/20907/saab-9-5-vi-kör-nya-9-5--så-bra-är-den/


Vibilagare.se: Den känns väldigt trevlig och smidig, inte så stor som jag först trodde. Den är väldigt alert i styrningen och har en rätt bra gasrespons. Jag kör turbon på två liter, 220 hästar, och den känns rapp och passar bra i bilen. Vi har visserligen kört på motorväg med väldigt fin asfalt, men ändå verkar bilen tyst.

http://www.vibilagare.se/zino.aspx?articleID=15535


Teknikensvarld.se: I förarsätet sitter man riktigt bra, framstolarna bjuder på bra grepp. Stoppningen är fast och stum och påminner inte alls om stolarna i 9-3 som är betydligt mjukare och mindre greppande. Utdragbart lårstöd finns för optimal sittposition även för långturen.
Sittandes i förarstolen känner man av det flygplansinspirerade utförandet. Inte minst när det gäller instrumenteringen som är fräck och egen. Mätarnålarna lyser klassiskt grönt. Välvd vindruta och låga sidofönster spär på känslan av en cockpit, men det ger samtidigt dålig runtomsikt. Fönsterstolparna är breda, speciellt A-stolparna.
Mittkonsolen bjuder på en stor infodisplay i widescreen-format. Gränssnittet håller toppklass, men styrratten är tyvärr inte lika enkel i handhavandet som hos till exempel Audis MMI och BMW:s iDrive. Under infodisplayen är det lite rörigt med en hel del knappar. Känns aningen kopierat från Opel Insignia. Till vänster om infodisplayen tror man kanske att man hittar en start/stopp-knapp, men i stället sitter där knappen för Saabs typiska Night Panel. Start/stopp-knappen hittar man i stället nere vid växelväljaren, strax bakom knappen för elektroniska parkeringsbromsen. I framkant av växelväljaren sitter en knapp det står CIS på, jag berättar mer om den senare. Nyckeln kan man behålla i fickan, alternativt stoppa i ett speciellt fack i mittkonsolen, när man startar bilen.


http://www.teknikensvarld.se/nyheter/100531-nya-saab-9-5-test/index.xml


Sydsvenskan.se: Helt klart mycket bättre än gamla 9-5, men det är å andra sidan en tretton år gammal modell, även om den säljer in i det sista.
Saab har erkänt duktiga tekniker, inte minst när det gäller motorer och chassi. På nya 9-5 har de lyckats bra. Den motor jag kört idag, bensinaren Turbo4/2,0T på 220 hk, känns lyckad i den över fem meter långa sedanen. Chassit är som väntat fint, avstämt och tryggt. 9-5 är helt klart kul att köra och förhoppningsvis är dieseln TiD4/2,0 på 160 hk, som jag ska köra i morgon, lika fin.

http://www.sydsvenskan.se/bil/article888935/Forsta-provkorningen-av-nya-Saab.html


Bilsport.se: Överlag känns det som en bra bil, är slutsatsen när Bilsports redaktionschef ringer upp under en paus från körningen. Nya 9-5 är helt klart en snygg bil ute i det fria, konstaterar han.
– Insidan ser också bra ut, den ger klassiska Saabvibbar. Hittills har jag kört och åkt 9-5 Aero Turbo6 XWD, toppversionen med V6:a på 300 hk. Automatlåda och fyrhjulsdrift är standard. Men priset, drygt 470.000 kr, känns för högt.
Under provkörningen fanns det också tillfälle att låta bilen känna på lite krokigare vägar.
– Där är den enormt fin att köra, dessutom bekväm och oerhört tyst. Men det riktigt intressanta kommer i morgon, då ska vi få testa den på en handlingbana under ledning av Kenneth Bäcklund som jag träffade här nyss.
Inte riktigt "premium"
Några nackdelar? Jodå, premiumkänslan som alla biltillverkare strävar efter är inte riktigt där ännu.
– Det märks att Saab har sparat in på knappar och vissa detaljer inuti, och växlingarna känns för mycket, det känns inte riktigt premium.

 
http://www.bilsport.se/news.php?id=81012


TTELA.se: Bilen sitter som limmad längs vägen. Den är tyst och komfortabel, och har en droskkänsla helt i klass med de tyska premiumbilar som Saab vill jämföra den med. Bilen är utrustad med alla tekniska attiraljer man kan önska sig. Bilen varnar till exempel med ett pipljud när man kommer för nära mittlinjen av vägen, eller för nära vägrenen.Karta och GPS finns också. En annan av finesserna är Heads Up Display, HUD, där framrutan lyses upp när man till exempel passerar en hastighetsskylt.Den har en acceleration som gör att man bara glider förbi andra bilar om man behöver köra om. Men vi körde lagligt. Absolut, säger Valdemar Lönnroth.

http://ttela.se/ekonomi/saab/1.839845-ttela-testkorde-nya-9-5-an


Svd.se: Efter en kort provkörning med den nya bilen kan man konstatera att Saab har utvecklat en mycket bra bil, som står sig väl mot övriga i prestigebilsegmentet.Saab har sagt det förr; Nu ska BMW, Audi och Volvo få sig en match utan att det hände. Saab räckte inte riktigt till vare när det gällde kvalitet eller modellvarianter.Nu är det annorlunda. Nya Saab 9-5 håller åtminstone samma kvalitet och finish som sina storsäljande konkurrenter, men till det har man lagt en körglädje och spänst som inte står någon efter, trots att det är en stor bil, större än någon Saab tidigare tillverkat och därmed ger sig in i en marknad där man förut inte funnits.Tvärtom har Saabs tekniker lyckats utveckla en bil som sticker ut från mängden i utseende och köregenskaper. Det vore synd om Saab tar till defensiven och börjar jämföra sig med konkurrenterna, nya Saab 9-5 har chansen att ta en helt egen nisch på marknaden.

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/hoppet-star-till-nya-saab-9-5_4794627.svdFinns säkert nån mer länk som jag inte har lyckats snoka upp men det är övervägande positiva ord även om både vibilägares och sydsvenskans journalist verkar va lite svårflörtade och tråkiga. Men smaken är ju som baken och jag skulle lätt vilja ha en sån här :-) Får bli i framtiden då jag inte vill lägga så mycket pengar på en bil... Iallafall inte just nu :-)

AllmäntTrackbacks ()

Bara 4 dagar kvar...

2010-05-28 @ 12:53:07 Kommentarer (1)
Kom igen nu... RÖSTA SOM F*N :-D

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=29587¨

AllmäntTrackbacks ()

Torsdag och snart helg...

2010-05-27 @ 22:56:58 Kommentarer (0)
Idag är det torsdag kväll ja... Gårdagen blev lite träning på "nordic club". Mitt kort hade visst gått ut i januari nån gång :-) Där ser man men men, får förlänga för nu ska det bli lite träning iallafall. Mn får ju se hur mycket man hinner träna innan beach 2010 ;-)

Nej men allvarligt. Ska bli gött att komma igång igen och då blir man ju lite piggare när man släpper lös alla sina "endorfiner" :-D

Endorfin är ett peptidhormon som kroppen tillverkar själv och som lindrar smärta. Hormonet påverkar vår vilja att sova, äta och dricka. Endorfin utsöndras bland annat vid skratt, stress, motion, men även av sex, förälskelse och vid akupunktur.

Endorfinutsöndringen kan leda till "träningsnarkomani", vilket är en kombination av kemiskt beroende av endorfin och ett psykiskt beroende. En studie har visat effekten av endorfin, mätt i milligram morfin injicerat intravenöst, att 45 minuter högintensiv löpning gav samma effekt mätt i smärthämning vid termisk provokation, som vid injicering av 10 mg morfin.[1]

Endorfin anses ofta vara kroppens eget morfin, av den anledningen att ämnena, precis som morfin, heroin och andra opiater, binder till så kallade mu-receptorer. Kemiskt är dock endorfin och morfin helt obesläktade. På samma sätt som effekten av morfin och heroin kan hämmas med hjälp av naloxon, har detta ämne samma hämmande effekt på de kroppsegna endorfinerna.


Idag har det varit rätt lugnt. Var ute och gick en sväng med Fluff (Ola) och Wille och sen kollade jag, Anna, Alva och Wille på film. "Kick ass" hette den. Vet inte vad man ska säga men den var jäkligt rolig och samtidigt jäkligt skum/idiotiskt rolig :-D


Såhär står det på www.discshop.se :

Dave Lizewski, en ung kille bestämmer sig för att bli en superhjälte kallad "Kick-Ass". Helt utan superkrafter och med en hemmagjord kostym, men med brinnande ambition, lyckas han göra ett namn för sig. Under sin resa stöter han på flertalet andra maskerade "hjältar" och skurkar.


Imorrn blir det AW nånstans här i Jönköping :-) Vi har inte bestämt vart än + att det är Jönköpings marknad och även nån rix fm festival eller nåt. Så det blir nog mycket folk ute!

Ha det gott!

AllmäntTrackbacks ()

Foppa intervju :-)

2010-05-27 @ 22:48:11 Kommentarer (0)


Och andra roliga intervjuer:AllmäntTrackbacks ()

Nytt bord och sista gången på babysim

2010-05-25 @ 21:12:47 Kommentarer (0)
Idag var det sista gången vi var på babysim. Alva var lite halv"kinkig", vet inte riktigt varför men kändes som hon hade nära till gråt lite då och då. En teori som jag och Anna har är även att hon koncentrera sig väldigt mycket, därför hon inte såg så nöjd ut :-) Nu får vi fundera på om vi ska gå på fortsättning till hösten. Det känns väldigt bra att gå med henne då hon får vänja sig vid vatten och testa på grejer som man förmodligen inte gjort annars.

Helgen tillbringade jag i Vänersborg och vi (jag och mamma), grejade väldigt mycket. Mest tid och ork la vi ner på att klippa gräsmattorna vid huset och stugan. Vi satte även potatis i ett land. Var en väldigt trevlig och bra helg. Vädret var lite skumt. Ena stunden var det huuur varmt som helst och jag fick blända grannarna med min kritvita kropp ;-) och andra stunden så regnade det.

Tog med vårt vardagrumsbord till mamma i fredags. Min tanke är att det ska vara i det blivande "lekrummet" som vi ska göra iordning. Vi har planerat länge att köpa ett nytt och tyckte det var synd att slänga eller försöka sälja det gamla då vi inte tror att det är värt så mycket.

Igår var vi iallafall och köpte vårat nya på mio. Samma serie som vårt köksbord, "plaine" heter det (serien). Kommer bilder nedan:

Före:


Efter:


Det skär sig lite med soffan och fotöljerna tycker vi men vi ska snart få upp Annas soffa. En mio soffa och den serien tror jag hette "lyon". Blir nog fint. Sen måste jag ta tag i ny tv bänk. Antingen tillverka en själv eller hitta en fin färdig :-)

Läste häromdagen att nya Saab 9-5 presenteras på fredag även om den redan säljs och har visats upp mycket. Ska bli kul när den blir vanligare på vägarna och även medias provkörning för att höra vad de tycker :-)

Nu blir det ut med Wille en sväng och försöka lägga sig tidigt.

Gooo natt!
AllmäntTrackbacks ()

Tre små ord

2010-05-23 @ 00:13:14 Kommentarer (2)


Lär dig livets största gåta. Älska, glömma och förlåta. När du går igenom livet, ta då aldrig helt för givet att alla barn på vår jord får höra dessa tre små ord.

AllmäntTrackbacks ()

Volvo Crashlab firar 10 år :-)

2010-05-21 @ 12:46:34 Kommentarer (0)
Ibland känner jag mig som en PR konsult eller nåt åt Volvo men man får inte glömma att jag även skriver mycket om SAAB :-) Tycker man ska värna om vår fina inhemska märken och det är grymt kul och intressant att se krocktester och provkörningar när det gäller olika modeller.

AllmäntTrackbacks ()

Så är det...

2010-05-19 @ 22:13:41 Kommentarer (1)
Onsdag idag alltså... Igår vart det babysim vilket var jättekul. Man får så himla bra kontakt med sitt barn tycker jag. Alva var väl inte på toppenhumör men det funkade allt ändå :-)

Annars är det rätt lugnt på dagarna/kvällarna. Man jobbat och står i som vanligt :-) På kvällarna blir det mest att umgås med familjen och ut och gå med Wille.

Brukar gå in och läsa lite på: http://www.aftonbladet.se/kampanj/volvo
Reklam sida för Volvo som jag antar att det är Volvo som driver och inte aftonbladet.

Kikade på några knäppa/roliga länkar där:

Volvo 244 på vatten.


http://www.aftonbladet.se/kampanj/volvo/article7107744.ab

Volvo 245 limousine.Volvo V70 1.6 DRIVe suverän EcoTour-etta. En Volvo V70 med en snittförbrukning på 3,47 liter per 100 kilometer.


http://www.aftonbladet.se/kampanj/volvo/article7119397.ab

AllmäntTrackbacks ()

Jahopp

2010-05-15 @ 22:34:25 Kommentarer (1)
Uppdateringen är det sådär med måste jag erkänna och jag har inte något att skylla på direkt... Eller ja, tid och prioritering måste det väl vara :-)

Sålde en av mina cyklar i torsdags, det är väl det "största" som har hänt.

Vet inte riktigt vart jag ska börja och vad jag ska skriva heller men det blir lite kort om allt möjligt bara.

Både kvällen igår och hela dagen idag, har varit väldigt lugna och fina... Vi har varit ute på stan en sväng och åt mackor från subways. Satt själva nere vid hamnkanalen då det var svinkallt men det var allt rätt mysigt ändå :-) 2 kompisar var här på fika, Jocke och Jennie, vilket var jättetrevligt. De hade ju inte sett Alva (förutom på nätet då).

Nu kollar vi lite på "rosa pantern" på tv:n och ska strax ut med Wille en sväng.

Imorrn ska vi förmodligen (beroende på vädret), åka ner till Annas föräldrar som är i stugan, i Halmstad och hälsa på en sväng.

Lägger upp en bild när jag var ute med Wille igår. Folk brukar ju lägga upp DO (dagens outfit) på sina bloggar och då inför jag nytt mode genom att lägga upp GO (gårdagens outfit) :-D

AllmäntTrackbacks ()

Där ser man...

2010-05-10 @ 10:59:14 Kommentarer (0)Där ser man, sa den blinde till den döve när den lame skulle cykla.:-)


AllmäntTrackbacks ()

Kort inlägg...

2010-05-08 @ 23:57:20 Kommentarer (0)
Är i Vänersborg denna helgen. Vi åkte hit igår kväll så kom hit vid 20.30 ungefär tror jag. Annas lillebror Oskar åkte med då han skulle på en skateboard mässa i arena Vänersborg.

Anna, Alva och Oskar var på mässan idag och jag och mamma har grejat med att röja/titta lite på allt pappa hade samlat på sig.

Imorrn blir det nog mest att umgås här hemma tror jag... Planerat att åka tillbaka till Jönköping senast kl 16, då Oskar ska med ett tåg ner till Värnamo vid 18.30.

Trött nu efter ett glas vin :-)

Gooo natt på er!
AllmäntTrackbacks ()

Nya Volvo s60, okrockbar... Men den krockar inför världspressen!

2010-05-07 @ 09:09:27 Kommentarer (0)
AllmäntTrackbacks ()

Volvo :-)

2010-05-07 @ 08:57:42 Kommentarer (0)
AllmäntTrackbacks ()

Rösta på Alva nu!! :-D

2010-05-01 @ 19:53:30 Kommentarer (7)
Här är länken:

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=29587

Skulle va kul att veta hur många röster hon har lyckats skrapa ihop :-)
AllmäntTrackbacks ()

Lördag

2010-05-01 @ 19:31:13 Kommentarer (0)
Är ju förkyld som sjutton fortfarande även om det känns lite lite bättre idag. Anna och Alva åkte ner till Annas föräldrars stuga i Halmstad. Jag ville va kvar hemma då jag behöver ta det lugnt och försöka få ordning på hela mig själv. 

Tog sovmorgon och sen tog jag det lite lugnt med att sitta och ta ut lite hästar till dagens v75. Jag och mamma köper varannan helg, för ca 100 kr. Mamma köper harry boy medans jag försöker lära mig och ta ut lite hästar. Kollade precis på "vinnare v75" och det blev faktiskt 6 rätt. Men många favoriter som vann så vinsten på 6 rätt var bara 28 kr :-)

Var ute med Wille tidigare och lyckades pricka in 1:a maj tåget som gick genom stan. Wille blev lite stirrig då det var orkester och ett jäkla liv men han är ju lite ljudkänslig också.

Har grejat lite med en av mina cyklar idag också. Har ju tänkt att sälja den och var tvungen att fixa en punktering samt lämna in den så de kan ställa in och fixa växlarna på den.

Köpte en pizza på pizzeria prima innan travet också, det blev en hawai med kebabsås och fefaroni :-)

Nu blir det bara lugnt. Kolla på tv och njuta av ledigheten.

Anna och Alva kommer nog hem snart så får se vad de har för planer men tror det blir en goo kväll i soffan, iallafall om jag får bestämma :-)

Nedan, en bild på dagens "lodare" :-D Orakad och sleten...

AllmäntTrackbacks ()