Ingen bra dag!! Pappa är sämre!

2010-01-27 @ 23:19:05 Kommentarer (0)
Idag har det inte varit nån bra dag. Jag vet ju att pappa bara blir sämre och sämre och det har ju läkarna sagt att han kommer bli också.

Jag ringde till honom imorse men då jag frågade om han var upptagen så svarade han "ja, det är jag" eller nåt liknande. Sa att jag kunde ringa senare. Sen hade han ringt till mamma och sa att han skulle få åka hem så hon åkte dit så fort som möjligt. När hon kom dit låg han och sov och hon fick inte liv i honom när hon klappade på honom och så :-(

När läkaren kom så hade han öppnat ögonen och bara tittat med en tom blick och sedan somnat om igen. Maria (min syster), åkte från jobbet så fort hon kunde för att stötta och träffa pappa. Fick sedan reda på att han dels varit uppe lite på benen under dagen och även trillat igen (3:e gången på kort tid), han hade varit på rätt dåligt humör och inte alls så som vår pappa brukar vara. Tycker så synd om alla inblandade och speciellt för min pappa. Det verkar som att han inte är medveten om att han är på dåligt humör, själv. Det är cancern som gör det hade de sagt på sjukhuset. Måste ju vara så att han mår så jäkla dåligt och får så mycket mediciner eller nåt.

Jag har så gott som bestämt att jag tar ledigt från jobbet på fredag och åker till Vänersborg imorrn eftermiddag eller kväll. Får kolla läget under dagen hur det är med honom och vad som händer men jag känner att jag verkligen vill och måste göra detta. Det känns som att han kan gå bort när som helst nu och jag är väldigt kluven när det gäller detta nu. Jag vill ju inte han ska lida och jag vill inte att vi ska minnas honom som en elak och tvär person för han är ju världens bästa, snällaste och goaste person även om även han har sina sidor.

En trygghet som det känns som man aldrig kommer att få igen men livet är ju så här. Människor föds och människor dör. Men som 66 år känns så förbannat orättvist! Men som sagt... Vi vill ju inte att han lider och det kändes som han hade varit så borta idag så att han knappt svarat på tilltal och knappt vetat att familjen var där. Känns fördjävligt alltihop!

Måste ta mig/oss samman nu och stötta mamma allt vad vi kan och bara ta en dag i taget. Men fyy fan va jobbigt det är kan jag säga. Önskar verkligen inte att detta hemska händer folk och speciellt inte de i ens närhet!


En bild på pappa och Alva som jag tog vid jul tror jag. Har ett nyare men inte fått över det till datorn än. Ska jämföra med det senare för att se skillnaden på ansiktet och viktnedgången. Här ser det ändå hyfsat ok ut med honom tycker jag själv...
AllmäntTrackbacks ()

Nya Saab 9-5

2010-01-27 @ 09:47:30 Kommentarer (0)
AllmäntTrackbacks ()

Om ni missat det :-) Spyker köper SAAB!

2010-01-26 @ 23:07:57 Kommentarer (0)
Nu ikväll blev det klart. Spyker köper SAAB! Men det har ju sagts väldigt många gånger på nyheterna och står på varenda tidnings hemsida nu :-)

Här kan man läsa om det på TTELA:s sida: http://ttela.se/ekonomi/saab/1.714272

Även på DI:s sida står det endel: http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2010\01\26\368979&sectionid=undefined


Nya Saab 9-5


Saab 9-4x
AllmäntTrackbacks ()

Saab-affären INTE klar!

2010-01-25 @ 16:25:12 Kommentarer (0)

De uppgifter som SVT Rapport presenterade för bara en stund sedan stämmer inte med verkligheten erfar de själva. Enligt deras källor dröjer beslutet om en försäljning ytterligare.

Någon Saab-affär kommer inte att offentliggöras i dag som tidigare uppgifter påtalade. Återigen är det SVT Rapport som kommer med den senaste informationen kring förhandlingarna. För bara ett par timmar sedan hade deras källor bekräftat för dem att förhandlingarna har gått så pass långt framåt att GM och Spyker Cars har kommit överens om att göra affär. Nu dementerar nya källor till SVT Rapport uppgifterna. Det senaste är att affären drar ut på tiden då förhandlingarna har börjat kärva. Någon affär kan vi alltså knappast förvänta oss i hamn i dag.
Näringsminister Maud Olofsson vill inte kommentera hur långt affären utvecklats, men hon hoppas på ett snart avslut och att det blir en överenskommelse.

GM:s vd Ed Whitacre ska hålla en pressträff klockan 17.30 svensk tid i dag meddelade GM alldeles nyligen. Varför de har valt att hålla denna pressträff är okänt och om det innebär några besked om Saab är också okänt.Allt detta står på: http://motor.msn.se/nyheter/2010/01/25/saab-affaren-inte-klar/

AllmäntTrackbacks ()

Spyker räddar Saab – Trollhättan är värd den här chansen

2010-01-25 @ 13:55:23 Kommentarer (0)
För första gången i mitt liv tycker jag att Robert Collin på Aftonbladet skriver en bra artikel! Sen om han fjäskar för SAAB då han har skrivit så mycket skit om dem innan, kommer väl att komma fram :-)

Läs om det här: http://www.aftonbladet.se/bil/collin/article6485120.ab
AllmäntTrackbacks ()

Peter Nordin och hans problem att lägga sig :-)

2010-01-25 @ 00:22:55 Kommentarer (0)
Har lite problem med att gå och lägga mig måste jag erkänna :-( Nu när jag skriver detta är kl ca 00.10 och jag borde va i säng för ett par timmar sen iallafall så nu kommer jag va riktigt jäkla trött imorrn men men, får försöka skärpa mig. Tycker det är så gött att va uppe, nåt lugn som infinner sig eller nåt :-)

Helgen har ju tillbringats i Vänersborg som jag skrev tidigare. Varit en lugn helg men mycket tid hemma och på sjukhuset i Uddevalla. Var hos pappa ca 3 timmar igår (lördagen alltså) och sedan var jag, Anna och Alva där idag (söndagen) i ca 2 timmar. Under lördagen var pappa ganska pigg och stundtals var det jätte trevlig. Blev lite diskussioner om allt möjligt och vi eggar väl upp varann. Sånt är inte kul när han är dålig och jag försöker lägga band på mig men när man tycker olika så är det inte så lätt heller. Kan ju inte bara spela och hålla med om allt heller. Under söndagen var det jättebra men han var eller iallafall blev lite trött på slutet. En kombination av mediciner, cancern och att vi var där och pratade rätt mycket tror jag. Han satt nästan och sov i slutet men det var iallafall trevligt. Blev lite känsligt när vi skulle gå för både oss och honom. Märkte på honom att han var berörd...

Kom hem rätt sent, hit till Jönköping. Ca 21 tror jag vi var hemma och nu har det bara varit lugnt med lite Johan Falk film på 4:an och så. Rätt bra serie tycker jag!

Ska lägga upp lite bilder på facebook strax på både Alva och lite andra kort jag tagit. Bytte profil kort på facebook idag också. Satt och lekte lite med en bild redigerings sida här på nätet och här nedan visar jag skillnaden på korten :-) Den längst ner hamnade alltså som profilkort :-)

Före


Efter


Vad tycker ni? Vilket är bäst? :-)
AllmäntTrackbacks ()

I Vänersborg

2010-01-22 @ 21:41:31 Kommentarer (0)
Jag och Anna åkte till Vänersborg idag. Kul att träffa mamma men pappa är tyvärr inte hemma. Han ligger inlagd på den palliativa vårdavdelningen på Uddevalla sjukhus och kommer förmodligen inte att komma hem förrän nån gång nästa vecka :-(

Mamma har känt av lite magsjuka, eller iallafall haft lite kontig mage så hoppas inte hon smittar någon av oss. Men tror inte det är så farligt då hon är pigg och så.

Ska försöka åka och hälsa på pappa både imorrn och på söndag har jag tänkt. Tänkte åkt tidigare från jobbet idag men när jag pratade med pappa så tyckte han att jag skulle jobba hela dagen och att det var "onödigt" att jag kom idag när jag kunde komma i helgen.

Läkarna har sagt att cancern har blivit ännu värre sen i julas men de kan inte säga hur mycket värre eller hur lång tid han har kvar. De sa att det är nog inte timmar eller dagar. Men det kan ju gå fort och då pratar vi om veckor... Pappa själv hade sagt igår, att "jag lever nog ett år till iallafall" och det är ju skönt eller roligt att han är lite positiv iallafall även om jag är rätt säker på att det inte blir så länge men jag hoppas innerligt.

Ska försöka uppdatera lite under helgen och ta nåt fint kort på Alva också men vi får se hur min jobb dator mår. Den krånglar rätt mycket och har redan idag på kvällen "låst" sig 5 ggr så jag har fått starta om den. Vi får väl se helt enkelt.

Har jobbat halva kvällen (idag också, gjorde ju det även igår), då det har krånglat med tullen i Sverige och dokument till Norge.

Ha det gott så länge så hörs vi förhoppningsvis snart igen.
AllmäntTrackbacks ()

Coola Volvo byggen :-)

2010-01-21 @ 14:39:39 Kommentarer (0)
http://www.aftonbladet.se/kampanj/volvo/article6020183.ab

Grymma Volvo byggen :-) Bland annat, Världens lägsta och världens kortaste Volvo.
AllmäntTrackbacks ()

Världens största plasma...

2010-01-21 @ 14:20:45 Kommentarer (0)
Panasonics jätteplasma mäter 152 tum, har full HD-upplösning

Panasonics jätteplasma mäter 152 tum, har full HD-upplösning och dessutom 3D-teknologi.

Grymt! :-)

Upplösningen benämns som 4K x 2K vilket skall utläsas som kvadrupel full-hd, alltså 4096x2160 bildpunkter. Nytt är stödet för 3D och massor av finesser för att optimera displayen för återgivning av mer än två dimensioner. För bra 3D-återgivning är nämligen panelens uppdateringshastighet kritisk, risken är annars att ögonen uppfattar en dubblering av bilden.
Just uppdateringshastigheten har historiskt varit en styrka hos plasma-panelen jämfört med lcd-tv. Som de plasma-kungar de är anser Panasonic också mycket riktigt att de har den bästa tekniken för att skapa 3D-bilder.

AllmäntTrackbacks ()

Lite nyfiken är man, ang. Saab

2010-01-19 @ 23:45:07 Kommentarer (0)
Pratar och skriver mycket om SAAB, jag veeet... MEN, jag tycker det är ett grymt företag och fräcka bilar! Även om jag inte har haft nån själv men det kanske räknas att man har funderat på att skaffa en :-D

Ang. rubriken så är jag lite nyfiken på hur det blir med nya Saab 9-5:an om det nu blir så att Saab läggs ner?!

Jag både vet och har forskat lite just angående vissa modeller Saab har tillverkat. Bland annat Saab sonett. Se nedan:

16 mars 1956 visades Saab Sonett Super Sport (Saab 94, senare Sonett I) på Stockholms bilsalong. Endast sex exemplar tillverkades.

Saabs motoringenjör och tävlingsförare Rolf Mellde började på egen hand skissa på projektet hösten 1955 med avsikt att ta fram en liten lätt tävlingsvagn. Chassit tillverkades av nitade lättmetallprofiler och karossen göts i glasfiberarmerad plast. Hjulupphängningar och drivlina hämtades från Saab 93. Till gagn för viktfördelningen vändes hela drivpaketet ”bak och fram”, så att växellådan och slutväxeln hamnade framför motorn. För att undvika problemen med tre backväxlar och en enda framåtväxel vände man helt sonika på motorns rotationsriktning, så att vevaxeln gick i motsatt riktning jämfört med standardmotorn. Detta låter sig göras ganska enkelt på en tvåtaktsmotor. De två första vagnarna fick växellådor från 93:an, medan de övriga försågs med fyrväxlade provlådor till den kommande 95:an.

Tyvärr ledde det hela inte till mer än sex tillverkade provvagnar. Efter en regeländring inför 1958 års säsong beslutade sig Saab att man skulle tävla med lättade standardbilar och därför lade man ner projekt 94.


Alltså, det tillverkades bara 6 st och jag vet att 1 av dessa åkte i Saab kortegen i söndags?! Han var dessutom Saab anställd sen 35 år tillbaka. Kan det vara så att vissa anställda får köpa bilar från Saab som inte kommer ut via bilhandlare?? Kan det isåfall betyda att de ca 40 nya Saab 9-5 som har tillverkats kommer att åka omkring på våra vägar?

Det vore grymt om man kunde lägga beslag på en av dessa i framtiden :-) Vi får väl se. Hoppas verkligen att Saab överlever så man får se denna grymma bil iallafall :-)

AllmäntTrackbacks ()

Tisdag idag då...

2010-01-19 @ 23:05:43 Kommentarer (0)
Idag är det tisdag alltså och om 1 timme så blir det onsdag :-)

Senaste uppdateringen om min far: Han fick åka in och blev inlagd på den palliativa vårdavdelningen, på Uddevalla sjukhus igen. Han var ju där senast i, hmm, var det i torsdags tror jag?! Han har tappat mycket blod i helgen så värdet var lågt igen. Han blöder jättemycket i närheten där stomipåsen går ut eller ifall det kan va lite från tarmen som kommer ut. Tror det är precis bredvid då huden är väldigt väldigt tunn där. Han tömde säkert 1,5 lite blod som hade hamnat i stomipåsen när jag var hemma. Sen så blöder det endel från ändtarmen också :-( Förstår inte sjukvården, att de inte kan göra nåt åt det men de säger bara att det är från tumörerna... Konstigt det där men man får ju lita på dem.

Vi får väl se hur det blir med allt men mitt i allt detta har vi börjat prata om dop för lilla Alva och det vill vi ju genomföra. Sen får man ju se hur det blir med pappa, om det går fort eller tar några månader. Tror tyvärr mest på det förstnämnda men men. Jag vill ju inte att han lider heller och nu säger han att det är för tufft och att han inte vill ligga som ett kolli och jag förstår ju honom även om jag absolut inte kan och vill säga att han ska dö.

Man får försöka leva sitt liv hur det än är med allt men jag kan lova er att det är jävligt tufft både just nu och har varit och även kommer att bli. För oss alla även om det är själviskt tänkt då det är mest synd om pappa...


Idag har varit rätt lugnt annars... Min jobb dator krånglar som fan så har haft svårt att slutföra mina uppgifter på jobbet och har fått försöka maila endel på en backup jobb hotmail adress... Ja ni hör ju hur det låter. Förhoppningsvis så fixar våran datatekniker, Stefan detta imorrn åt mig :-)

Imorrn ska vi till bvc och läkarkontroll för Alva och sen blir det innebandy efter jobbet.

AllmäntTrackbacks ()

Ursäkta tjatet MEN saab konvojen va ju grym!!

2010-01-19 @ 22:06:27 Kommentarer (0)
AllmäntTrackbacks ()

***Ferrari FXX EVO 860bhp...DONUTS!!***

2010-01-19 @ 10:15:07 Kommentarer (0)
AllmäntTrackbacks ()

Uppskattad siffra, 2500 bilar som åkte i konvojen... Grymt

2010-01-18 @ 11:16:19 Kommentarer (1)
AllmäntTrackbacks ()

Saab konvoj, Trollhättan

2010-01-18 @ 11:14:07 Kommentarer (0)
AllmäntTrackbacks ()

I Vänersborg denna helgen!

2010-01-17 @ 00:32:16 Kommentarer (0)

Denna helgen blev det Vänersborg igen! Jag vill åka hit så mycket som möjligt nu när pappa är så dålig. Finns många saker som är värst med allt det här men en av sakerna är ovissheten. Hur länge min far och hans kropp kommer orka. Tycker att han blivit ännu smalare/vekare sen jag såg honom sist och det är bara en vecka sen.

Nu verkar det som att han gett upp strålningen då han pratade om det när vi pratade tidigare... "Jag är nog för trött för att åka ner till Göteborg så jag struntar i det", sa han då. Ska du bara ligga och vänta menade mamma på då. Ja, det finns väl inget annat att göra var hans svar.

Jag förstår att han mår jäkligt dåligt och att han har gett upp men tycker ändå det kunde vara värt att testa strålningen och se hur det blir. Han kanske mår lite bättre ett tag iallafall... Men, det är ju han som avgör allt så ska försöka peppa honom och få honom att åka ner.

Om jag ska börja om lite så åkte jag alltså hit, till Vänersborg i fredags... Det var meningen att Anna och Alva skulle följa med men de blev förskylda och var riktigt trötta när jag kom hem från jobbet. Jätte synd om dem och de ville inte åka med pga det. Jag förstår Anna då man inte är så sugen att åka iväg när man är lite sjuk och så. Men givetvis jätte tråkigt då jag vill ha med dem och alltid vara med dem!

Helgen annars har varit lugn. Har hjälpt mamma och pappa att lasta in ved i källaren och ska fortsätta med detta imorrn. Har haft bilen i garaget och haft på värmen så den har fått torka upp lite. Var även och tvättade den på shell idag på kvällen. Var även en sväng hemma hos Shuvit, Annelie och Mathilda. Det var jättetrevligt även om jag åkte på stryk i fifa på xboxet, 2-1 i matcher blev det.

Imorrn åker jag hem vid ca 15 tiden är det tänkt. Får se vad man hinner med efter att veden och den biten är klar.

Ha det fint!

AllmäntTrackbacks ()

Dödshjälp?

2010-01-13 @ 23:08:51 Kommentarer (2)

Vad tycker ni om det??

Min pappa har börjat prata om detta hemska ämne. Ett par gånger har han nämt det för mamma och tycker det känns hemskt! Först sa han nåt till henne att det borde finnas dödshjälp och sedan frågade han hemsjukvården när de var där. "Jag är ju ändå bara ett kolli som ligger här", var svaret när mamma frågade honom varför han frågade dem om det finns (nåt sånt hade han sagt, sen exakt hur han ställt frågan vet jag inte).

Det känns fördjävligt även om jag förstår honom på sätt och vis... Han har alltid älskat att vara ute och greja och nu ligger han bara hela dagarna och orkar knappt kolla ut genom fönstret. Det måste ju kännas helt sjukt. Undrar verkligen vad och hur han tänker?!

Jag är kluven när det gäller denna frågan. Jag tycker det borde finnas dödshjälp i Sverige. T ex om en person är hjärndöd och bara ligger, endast kroppen som fungerar på personen. Då tycker jag ändå att man borde kunna avsluta det hela. Men när det gäller pappa som är klar i huvudet och man känner ju fortfarande igen hans personlighet och det är ju jätteskoj att umgås med honom. Sen känns det som han har förändrat så mycket när man kollar på det yttre så på det planet känns det inte riktigt som pappa. Så smal och bara stickor till armar.

Jag hoppas verkligen att strålningen nästan vecka kan göra underverk och iallafall kanske göra så han orkar va uppe och gå, kanske gå ut och greja/titta lite. Som det är nu så står han 5 minuter och sen måste han sätta sig, dels av trötthet och dels för att han känner tumörerna.

Imorrn ska han läggas in på Uddevalla sjukhus för att få blod (han hade dåliga blodvärden såg de idag) och även få näring/dropp.

Vi har tänkt att åka till Vänersborg i helgen och jag hoppas att han kommer hem efter nån/några dagar så jag kanske får träffa honom en stund. Givetvis ska jag åka och hälsa på honom på sjukhuset men det är ju inte riktigt samma sak.

Både tråkigt och jobbigt blogg inlägg men jag hoppas alla som läser detta förstår att jag/vi har det riktigt jobbigt just nu. Bloggen är en del av min bearbetning medans andra kanske stänger det inom sig. Man kan ha åsikter om att jag delar med mig så mycket information till "alla" men så är det. Alla tycker vi olika.


Dagen idag har varit sådär, en riktig skitdag på jobbet med huur mycket strul som helst och det känns väl sådär men men, man måste väl ha sämre dagar för att lägga märke/uppskatta de bra?

Efter jobbet åkte jag och spelade innebandy en sväng och sedan har det bara varit lugnt hemma. Fyllt i skatteverkets papper när det gäller Alva och även barnförsäkring för henne. Köpte en 250 Gigabytes bärbar hårddisk för nån vecka sen så håller på att föra över alla bilder som jag tagit och även lite musik som jag hittade på min gamla dator.

Ha det gott!

AllmäntTrackbacks ()

Jobb och babysim :-)

2010-01-12 @ 23:15:29 Kommentarer (0)
Idag har det som vanligt varit jobb nästan hela dagen... Men kl 16.45 skulle vi på babysim så jag stack från jobbet strax efter kl 16. Blev försenad ca 20 min då jag hade tänkt att åka ca 15.45 men men... Blev att jag fick skippa att äta nåt innan så jag var väldigt trött och hungrig men så är det ju ibland.

Babysimmet gick väl sådär. Alva skrek nästan hela tiden och hon som hade det trodde att hon var för liten så att hon frös eller nåt. Hon menade på att vi kanske skulle gå med i nästa grupp som var om 9 veckor istället. Det var bara 32 grader i vattnet så det är ju inte konstigt om hon frös, när vi har badat henne hemma så har hon varit lite ledsen när det varit 37 men 38 har funkat bra :-)

Men det är konstigt för på Atlantis spa:s hemsida så står det att de ska vara mellan 2-3 månader, väga mer än 4 kg och att naveln ska ha växt igen och allt det där har ju Alva "prickat av" :-D

Ska ringa och prata med hon som hade det imorrn då hon smet iväg direkt efteråt, så då hann jag inte. Men jag tykcer det låter lite konstigt. Tycker inte ni det??

Eftersom jag fick smita lite tidigare från jobbet så hann jag inte riktigt med allt jag skulle gjort så har suttit 2-3 timmar nu på kvällen och jobbat. Funkar rätt bra det också även om det är surt att jobba "kvällstid" lite då och då men å andra sidan är det ju gött när man har så fritt och kan åka iväg när man behöver det...

Så mycket mer har jag inte hunnit med idag. Ska strax ut med Wille tänkte jag, han har blivit lite försummad då det varit så mycket annat. Men vi käkade ju pizza efter simningen så då fick han smaka lite kanter :-)


Sov gött! :-)
AllmäntTrackbacks ()

Helgen och lite annat...

2010-01-11 @ 22:13:18 Kommentarer (3)

När jag bloggade sist så hade vi spelat 4 matcher (curling) i Göteborg och facit då var 2 vinster och 2 förluster. Söndagens 2 matcher blev 1-1. Så helgen slutade alltså med 3 vinster och 3 förluster. Vi är inte nöjda alls då målet iallafall var 5-1 men men, vi gjorde ju vårt bästa och vi tränar ju inget så egentligen är det inte konstigt. Men det är så synd då vi ändå vet hur bra vi kan vara :-/ Nedan kommer iallafall tabellen, tagen från curling.se

Plac Lag Vunna Förlorade
1 Göteborg/Lindgren 8 2
2 Göteborg/Kahl 7 3
2 Göteborg/Perem 7 3
2 Jönköping 7 3
2 Karlshamn 7 3
2 Mjölby/Nero 7 3
2 Norrköping/Björk 7 3
8 Linköping 6 4
9 Bohuslänska 4

6

9 Göteborg/Barrdahl 4 6
9 Mjölby/Andersson 4 6
12 Borås 3 7
12 Halmstad 3 7
12 Norrköping/Öhman 3 7
15 Växjö 2 8
16 Göteborg/Eriksson 1

9Bara att kämpa på. Nu till annat:

Idag gick de ut med att Saab verkligen ska läggas ner men fortfarande säger de att de kanske säljer... Man blir f*n inte klok på den här soppan :-/

Läser man på DI.se så säger koncernchefen Ed Whitacre: "Ge oss 450 miljoner dollar (drygt 3,2 miljarder kronor) så är vi i ett annat läge."

Förstår inte riktigt hur de tänker? Säg att det kostar 6 miljarder att lägga ner och så kommer det nån och bjuder 2 miljarder. Då måste man väl kunna se det som att de tjänar 4 miljarder?! Skumt det där men jag tror inte de vill släppa all teknik och massa annat som bilarna delar med deras egna!

Imorrn ska vi på babysim på atlantis spa, det ska bli intressant. Vet inte riktigt hur det där funkar men ska bli sköj att se vad Alva gör. Förmodligen slänger hon sig i bassängen och simmar 50 m ryggsim direkt :-)

Med pappa är det inte så mycket nytt... Han var i Göteborg idag för undersökning inför att han ska stråla tumören som sitter längst ner i ändtarmen (5 dagar nästa vecka). Detta är ju inget som ska bota utan bara underlätta den sista tiden för honom. Hoppas verkligen att det kan bli nån förändring!

Onsdag hoppas jag det blir lite innebandy, Torbjörn pratade om att det skulle komma igång så det får vi hoppas på.

Avslutar med att säga att jag tycker det är väldigt roligt att besökarantalet ligger på mellan 10-20 personer varje dag fast jag är i en liten bloggar svacka (som jag har varit ganska länge nu) :-)

Ska försöka bli bättre på att lägga upp lite bilder. Har ju tänkt att lägga upp bilder från mellandagarna och även från helgen då vi spelade men att sätta i sladden från kameran och sen föra över till datorn verkar va för jobbigt för mig :-/ Lat? :-(

Ha det gött så hörs vi!
AllmäntTrackbacks ()

Curling hela helgen

2010-01-09 @ 23:11:30 Kommentarer (0)
Denna helgen tillbringas (nästan hela), i Göteborg. Vi spelar div 1 curling där. Just nu är jag i Vänersborg men det blir bara några timmar (och natten). Vi spelade första matchen igår kl 16.00 och andra matchen vid 19.30 tiden, vi vann bägge matcherna kan jag tillägga :-) Jag och Torbjörn sov sedan hemma hos hans syster men det blev sent då vi käkade på burger king, klockan blev säkert 1 eller nåt innan vi la oss. Sedan upp kl 08.30 och 2 matcher idag under dagen. Dessa förlorade vi tyvärr... Svårt att säga varför förutom det självklara att vi spelade jäkligt dåligt. Motståndet var väl sådär enligt min åsikt. Men det känns som vi har svårt att hitta glädjen i spelet och att vi är slitna. Med det menar jag att vi inte orkar helt enkelt. Vi tar slut efter några omgångar och matcherna tar oerhört lång tid (vill säga att vi tänker alldeles för mycket när det gäller att komma på vad vi ska göra).

Men men, det är bara att bita ihop. Vi gör ju alla vårt bästa så det är bara att fortsätta att köra på. Vi tränar ju inget direkt utan vi kör ju bara på talang :-) Så vad kan man förvänta sig då?

Vi kom iallafall upp till Vänersborg idag vid 19.30 tiden och jag har träffat mina föräldrar några timmar iallafall. Jätte kul även om det inte blev så länge. Nu är klockan strax efter 23 och jag måste gå och lägga mig snart. Ska ju upp kl 06.00 imorrn har jag tänkt, då Torbjörn kommer och hämtar mig kl 7.

Klockan 9 spelar vi första matchen och kl 15 spelar vi den andra. Får väl se hur det går men vi kämpar på.

Ska försöka ta ett par bilder då jag har med min canon (kameran) men än så länge har jag antingen glömt bort den eller känt att den varit lite ivägen :-)

Ska även försöka få upp några bilder från mellandagarna och så...

Ha det gött och gooo natt på er!
AllmäntTrackbacks ()

Nya volvo s60

2010-01-04 @ 23:14:02 Kommentarer (1)
Idag läste jag på bilsports hemsida att volvo släppt en liten teaser när det gäller nya volvo s60. Kul att se men vet inte riktigt om jag gillar bakdelen?! Va tycker ni??AllmäntTrackbacks ()

Igår kom vi tillbaka...

2010-01-04 @ 23:10:41 Kommentarer (0)
... Till Jönköping. Blev lite besviken då det blev mindre och mindre snö ju närmare kom, kändes det som iallafall.

Men läste idag på TTELA:s hemsida (lokaltidningen i Vänersborg med omnejd), att det var ett fenomen som kallas "Vänersnöfall". När skillnaden mellan temperaturen i Vänern och i luften blir för stor så stiger det upp vattenånga som bildar moln (detta är alltså när det inte ligger någon is på vårat innanhav).

Detta gjorde att det kom mellan 40-60 cm snö under helgen. Sedan hade det kommit ca 40 cm under jul så nästan 1 meter snö. Tyckte det var riktigt mycket och det var grymt fint på träden. Det saknar man lite när man kom hit och det var kanske 20 cm som kommit och flera grader varmare (okej, fortfarande några minus men ändå).

Läs på: http://ttela.se/start/regionalanyheter/1.690213

Vi kom hit vid 19 tiden och igår kväll hände inte så mycket. Surfa, kolla tv och käkade lite.

Idag har det varit jobb hela dagen och Mc donalds mat på kvällen. Har jobbat ett par timmar under kvällen också då det är mycket med den ekonomiska biten nu när det är nytt år och allt gammalt ska avslutas.

Med pappa är det inte så mycket nytt. Han har sagt flera gånger idag att han tycker det är så synd att han inte kan va ute och greja, att han inte orkar nåt och så. Tycker så jäkla synd om honom. Han har ju verkligen levt för det. Att kunna vara utomhus och jobba med allt mellan himmel och jord. Nu ligger han nästan hela dagarna och är helt färdig.

Mamma berättade att han var så glad och nöjd med all hjälp de har fått av både mig och Anna när vi varit där i över en vecka. Han berättar det för alla som ringer och nästan skryter över mig :-) Det är riktigt roligt att höra!

Men det är ju så jävla surt att det inte kommer vara så länge till och sen får jag försöka lägga all energi jag har för att stötta mamma och hjälpa henne så mycket jag bara kan! Det har varit en jobbig tid ända sen vi fick reda på att pappa var sjuk och det kommer att vara en grymt jobbig tid i framtiden också. Men antar att livet är så här. Barn föds och äldre personer dör. Tycker bara det är fördjävligt att ens föräldrar inte får leva tills de är 90 år och vara med när barnbarnen växer upp.

Jag fick ju aldrig uppleva min mormor och morfar, inte så mycket iallafall. Morfar dog när jag var 2 och mormor när jag var 7 (tror jag). Det tycker jag är oerhört tråkigt idag. Man vill ju ändå ha alla kvar så länge det går.

Men men, man får försöka ta en dag i taget och ta tillvara på dagarna så gott man kan.

Tänk på det, alla ni därute! Umgås mycket med era nära och kära ifall att det händer dem nåt!

AllmäntTrackbacks ()

Nytt år! 2010 alltså...

2010-01-02 @ 00:29:17 Kommentarer (1)
Har inte uppdaterat med någon text sedan den 22 december såg jag. Riktigt dåligt jag vet. Här nedan skriver jag kort om några dagar tänkte jag:

Julafton: Jättetrevlig dag och kväll som firades nere i Värnamo, hos Annas föräldrar. Massor med julklappar till Alva blev det. Bland annat ett baby gym (Pingu) och pyjamas. Vi sov över där till juldagen.

Juldagen: Åkte från Värnamo ca 13 tiden. Kom till Vänersborg vid 16.30 efter riktigt j*vla skitväder! På motorvägen upp mot Jönköping regnade det och det var jätte mycket slask på vägen. 0 grader och halt som sjutton. Trafiktempot låg mellan ca 60-80 km/h de 7 milen upp till vi körde mot Vänersborg. Utanför Falköping blåste det hur mycket som helst. Vägen blåste igen och ibland så visste man inte ens vart den var någonstans och då låg vi i ca 30-40 km/h och 30 cm snö som bilen bara "kanade" omkring i. Det var riktigt otäckt och efter en ganska skräckfylld färd så var man helt slut när vi kom fram. MEN, vi kom ju fram vilket var huvudsaken!!

Annandagen: Var på bandy, gick dit själv då flera av dem jag frågade, lämnade återbud. Ifk Vänersborg förlorade med 5-2 mot Vetlanda :-(

Helgen som var efter detta kommer jag inte riktigt ihåg men vi var bland annat inne hos Stefan och Jenny en sväng och även hemma hos Shuvit och Annelie.

Måndag 27/12: Pappa fick komma hem från Uddevalla sjukhus på julafton men fick åka tillbaka och blev återigen inlagd kl 11 på måndagen. Jag jobbade hemifrån denna dag. På kvällen så lastade jag in ved i källaren och Anna hjälpte till och staplade. Gick kanon!

Tisdag och onsdag: Jobbade hemma hela dagarna och det gick bra. Rätt lugnt men lite småbekymmer då det var så kallt i Jönköping och bromsar och annat krånglade på "mina" trailers. Pappa fick komma hem från Uddevalla sjukhus på tisdag eftermiddag så det var skönt.

Han har hemsjukvård nu. De kommer en gång om dagen och ger en spruta för blodförtunning. Pratade med läkaren under tisdag eftermiddagen och vi fick reda på (efter han hade blivit röntkad), att cancern blivit värre, eller han sa nåt om att läget hade blivit allvarligare. Vi vet ju att de växer men man blir väldigt ledsen varje gång man hör nåt dåligt.

Han har fått proppar strax ovanför låren så han har massa vatten i både ben och fötter. Detta gör att det gör ont och att han tycker det är jobbigt att gå. Han har fått vätskerivande tabletter men än så länge har det inte funkat så bra :-(

Läget är ju som det är och vi kan inte göra nåt men det är JÄVLIGT surt att bara se honom bli smalare, sämre och svagare!! Ska lägga upp en bild när han håller Alva på nyårsafton men man är lite kluven då han verkligen ser utmärglad ut. Att det kan hända så mycket på så kort tid. Var bara ca en månad sen vi var här och man ser ganska stor skillnad tycker jag. Känns mer och mer som slutet även om jag inte vill tänka så... Ta hand om era föräldrar och försök träffa dem så mycket som möjligt för just cancer drabbar ju var 3:e svensk. Hoppas verkligen de kan hitta botemedel eller medicin som kan förlänga livet på dem!

Nyårsafton: Firade hemma med familjen! Jag och pappa var på maden en sväng. Han trillade i snön men som tur var så bröt han inget men han skrek till och fick lite ont i fallet. Efteråt så sa han att allt var bra och skämtade om det. Men jäklar va rädd jag blev. Fy fan!! Firade som sagt hemma på kvällen. Mamma och Anna lagade jättegod mat. Jag vilade med Alva under tiden :-) Vi var inne ca 1,5 timme hos Jenny och Stefan också. Var skoj att träffa dem en stund.

Nyårsdagen: Jag och Anna åkte runt mycket hela dagen kändes det som (okej, började vid 13 tiden), åkte hem till Maria och Greger med familj och sedan upp till min moster, Sonja på vänersnäs. Kom hem vid 18 tiden och åt rester :-)

Nu blir det strax läggdags. Ska försöka träffa Abelson en sväng imorrn men annars blir det lugnt med familjen. Maria med familj kommer antagligen hit och äter pizza en sväng på kvällen. På söndag åker vi tillbaka till Jönköping. Är kluven då jag vill ha ännu mer tid med mina föräldrar men samtidigt gott att komma hem också. Anna är en ängel som verkligen vill vara här och ställer upp för både mig och föräldrarna hela tiden!!

(nedan, bild på mig inne hos Jenny o Stefan några dagar före nyår tror jag)Ha det gott!!

Kramar!!

AllmäntTrackbacks ()