Griffin Up! - In support of Saab Automobile

2009-12-29 @ 14:26:33 Kommentarer (0)
AllmäntTrackbacks ()

Lite ont fortfarande och pappa ligger på sjukhuset i Uddevalla :-(

2009-12-22 @ 22:01:17 Kommentarer (2)
Men imorrn ska jag bannemej gå till jobbet!

Har varit hemma sen i fredags och det har gått upp och ner. Men i sen i söndags morse har jag haft jätte magont, och varit kass i magen :-( Idag har jag jobbat hemifrån och det har funkat okej. Jag var tvungen att lägga mig en timme under förmiddagen då jag var helt slut. Men jobbat lite på kvällen så det känns som det gick jämt ut till slut ändå.

Imorrn ska jag iallafall åka till jobbet har jag tänkt. Magen känns okej nu även om jag har lite lite ont i den.

Min pappa ligger inne på Uddevalla sjukhus då han har förstoppning igen :-( Men de säger att han ska få komma hem på julafton iallafall!
Redan i onsdags så började magen/stomi påsen krångla igen men som vanligt är han envis och ska leka läkare. Han trodde det berodde på nån tablett sa han men igår fick de åka in iallafall. Då visade det sig att det har blivit stopp i tarmen och det är inte nån tablett som har gjort det. Skit är det med allt men men, hoppas han blir lite piggare sen iallafall. Han har fått dropp/näring och även blod då värdet var dåligt igen. Det känns som han får åka in ca 1 gång i månaden nu :-(

Idag har mamma äntligen fått prata med läkare ang pappa!! Vi har ju inte blivit "insläppta" när det gäller hans cancer men nu har vi fått direktkontakt med både sköterskor och läkare på avdelningen i Uddevalla. Det är ju en avdelning när det gäller palliativ vård/ vård i livets slutskede. Så här står det om man söker på det:

Om du har en obotlig, dödlig sjukdom och befinner dig i livets slutskede har du särskilda behov av vård. Denna vård brukar kallas palliativ vård eller vård i livets slutskede. Palliativ betyder lindrande och målet med palliativ vård är att se till att din sista tid i livet blir så bra och smärtfri som möjligt, både fysiskt, psykiskt, socialt och andligt/existentiellt.

Det finns olika faser men jag tror att det är denna pappa är i eftersom det inte finns nån behandling som "biter" på tumörerna:

Den sena palliativa fasen börjar när den specifika behandlingen är avslutad. Tidsperspektivet i den sena fasen är oftast kort, veckor till någon månad. Målet är inte längre att förlänga livet utan att skapa förutsättningar för en god livskvalitet den sista tiden.

När mamma pratade med läkaren så var det som vi trodde, cancern har spridit sig mer i kroppen på honom. Från början så hade han 1 tumör i ändtarmen, 1 på levern och 1 på vänster lunga. Nu säger de att det finns ytterligare 1 i tarmen och 1 som sitter på binjuren (?). Kanske ser rörigt ut med alla 1:or men sammanlagt så har han alltså 5 tumörer som är utstpridda.

Anledning till att han vilar/sover så mycket på dagarna är cancern säger de. Vi hoppades på att det kanske var för att han har haft problem med magen men så är det inte :-(


Känslan säger att han inte kommer finnas med oss så länge till men hoppas hoppas verkligen att han får ett tag till!

Jävla cancer!! Önskar inte ens min värsta fiende att få detta eller ens gå igenom det som vi går igenom nu!!AllmäntTrackbacks ()

Tomten

2009-12-22 @ 21:45:39 Kommentarer (0)


Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.


/Viktor Rydberg

AllmäntTrackbacks ()

Helg...

2009-12-20 @ 00:21:28 Kommentarer (0)

I fredags så vaknade jag av att jag mådde så jäkla dåligt... Och bara efter en liten stund när jag varit uppe så spydde jag :-( Sen låg jag avdäckad hela dagen. Blev ytterligare 2 ggr som jag "ulkade"... Inte fräscht det där :-( Gick upp vid 19.30 på kvällen och försökte få i mig nåt att äta. Det blev en skorpa och 1 mugg med te och 2 st med blåbärssoppa. Fy fan säger jag bara!! Har försökt att reda ut om det var magsjuka jag åkt på eller ifall det var nån matförgiftning då vi köpt mat på den nya taco baren i stan?! Men Anna blev ju inte dålig?! Å andra sidan så köpte vi inte exakt samma mat så vettefan!

Skit samma... Idag mådde jag lite bättre på morgonen i alla fall och inget åkte upp. Chansade lite och åkte med Anna, Alva och Wille ner till Annas föräldrar i Värnamo. I efterhand så var det väl sådär. Jag ångrar det inte men låg och sov endel där nere också. Annas mamma sa även att jag såg väldigt blek ut så jag har inte varit på topp kan man ju lugnt säga.

Har lite ont i magen fortfarande och mår lite illa så det blir sängen och imorrn blir det bara lugnt och fint för att kurera mig riktigt inför nästa vecka.

AllmäntTrackbacks ()

Onsddg idag då.

2009-12-16 @ 22:38:19 Kommentarer (1)
Idag är det onsdag minsann... Jag åkte och spelade innebandy direkt efter jobbet, vilket var riktigt sköj! Var några veckor sen nu tror jag och det kändes, var riktigt jobbigt också. Kroppen fick sig en genomkörare och det gick väl sådär spelmässigt... Kändes som jag spelade lite aggrisivare/ ojystare än vanligt (vanligtvis tycker jag själv att jag nästan är för försiktig men vad vet jag:-) ), men jag vet inte. Kanske kan va det att det har varit mycket nu och man tog i lite extra?!

Pratade med mamma en sväng idag också och hon sa att pappa hade haft ont i magen och att den varit uppsvälld :-( Var inte så roligt att höra men det är ju så, ena dagen att han mår okej och andra dagen att det är mindre bra. Hoppas verkligen att han klarar sig ett tag till och att det kan bli bättre om/när han strålas. Han verkar väldigt positiv när det gäller den biten vilket är kanon! Men jag ställer mig fortfarande frågan... Varför har de inte gjort detta tidigare? Finns det några risker med det då det känns som de gör det nu i "slutet"?

Efter innebandyn idag så åkte jag hem för att kolla jobbdatorn (via hemdatorn), väntade på att tullen skulle godkända papper för en av mina trailers. Gick åt skogen då jag har nåt problem med programmet på jobbet :-( Bara att sätta sig i bilen och åka dit. Då var kl strax efter 19... Allt löste sig sen på jobbet och var väl hemma vid 20.30 eller nåt. Ibland är det skit när sånt här händer på jobbet men å andra sidan har jag världens bästa jobb när det gäller frihet. Kan ju bestämma mina tider själv (någorlunda iallafall, jobbar ju 8-17 men det är rätt flexibelt) och jag kan ju jobba hemifrån ibland också. Som när vi ska till Vänersborg på juldagen och stanna fram till nyårsdagen (tror det blir så iallafall). Då jobbar jag ju från Vänersborg och det är ju kanon att kunna göra så!

Nu blir det strax sängen. Ha det gött!

/Peter
AllmäntTrackbacks ()

Snöar...

2009-12-16 @ 14:53:48 Kommentarer (0)
... Som sjutton ute idag!!

Jag och Anna håller försöker fixa så vi kan skicka julkort i år. Det går väl sådär... Hon har varit iväg och framkallat det lilla kollaget eller va man ska kalla det som jag fixade igår :-)

Vi är lite oense om det ska va stilrent eller lite "plotter" på men vi får väl fundera på det. Annars kan man ju faktiskt göra så att de blir lite olika också. Vill hon ha stilrent på dem hon vill skicka så går ju det bra och vill jag ha massa skräp på mina så funkar det ju också :-D

Vi får väl se... Snacka om I-lands problem.

Måste tipsa om en bra sida där man kan beställa allt möjligt ifrån (foto prylar alltså), fotokalender och sånt: http://www.fritzell.com

Har i och för sig inte beställt därifrån själv men verkar bra och kompisar har beställt därifrån så...


Idag blir det innebandy kl 17.00 annars vet jag inte... Det snöar ju ute så kanske kasta lite snöboll? ;-)
AllmäntTrackbacks ()

Snokat runt och funderat...

2009-12-16 @ 10:07:21 Kommentarer (0)
Undrar om det är det här jag kan ha:

Utmattningsdepression

Om man är stressad under lång tid kan det bidra till att man drabbas av en särskild trötthet. En trötthet som även kallas utbrändhet eller utmattningssyndrom. Ofta hänger det ihop med den arbetssituation man har. Man känner sig fullkomligt tömd på energi, får dåligt minne och svårt att ta emot ny information. Det känns omöjligt att anpassa sig till nya påfrestningar och man har svårt att göra saker under tidspress. Efter bara några timmars aktivitet blir man mycket trött. Många upplever det som att ”det finns inget mer att ta av”. Man får svårt att komma på lösningar på vardagliga problem och det känns som att hjärnan arbetar långsammare. Ett av de viktigaste tecknen på utmattnings-depression är att det inte hjälper att vila eller sova. Man kan också få problem med sömnen, antingen genom att man vaknar tidigt utan att kunna somna om, eller vill sova hela tiden. Man blir inte sömnig på vanligt sätt utan går snarare omkring med en dov känsla av att vara sliten, utnött och öm i hela kroppen. Man kan också känna sig yr, ljudkänslig och känna symtom från hjärtat eller magen.Jag känner ju mig tömd på energi, dåligt minne har jag ju alltid haft :-) Men det känns som det inte hjälper att sova och man vill sova mer och mer ändå. Har ständigt ont i huvudet också men det står det visst inget om.
Men man kan ju lugnt säga att jag "går omkring med en dov känsla av att vara sliten, utnött och öm i hela kroppen"...
AllmäntTrackbacks ()

Insamling...

2009-12-14 @ 23:08:15 Kommentarer (0)
Håller på med en liten insamling för cancerfondens räkning!

http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/Insamlingar/?collection=1505

Jag vill börja med att tacka alla som har gett ett litet bidrag. Jag har skänkt 200 kr och jag vet att det inte är så mycket men alla bäckar små som det heter... Vi har kommit upp i 750 kr nu och målet är 10 000. Kanske högt uppsatt mål men jag ska verkligen försöka sprida detta och om kompisar och andra skänker 50-100 kr per år så kanske man kan komma upp i det.

Åter igen... TACK ALLA!!
AllmäntTrackbacks ()

Mår sådär :-(

2009-12-14 @ 22:33:33 Kommentarer (1)
Vet inte hur jag mår idag riktigt. Inte så bra iallafall. Är trött, har ont i huvudet eller egentligen inte inne i huvudet utan ovanpå eller strax innanför ögonen... Ni vet när man "masserar" ovansidan på ögonen när man stängt dem. Förstår ni vad jag menar? :-)

Kanske kan va sömn eller nåt som saknas.

Helgen i Vänersborg var iallafall toppen. Har hjälpt pappa väldigt mycket och han var relativt pigg denna helgen ändå. Han får sätta sig mycket och han kan inte riktigt förklara varför men han orkar inte stå upp så länge. Han var väldigt glad över hjälpen och att vi var där. Han sa till och med hur roligt han tyckte det var flera gånger och det är INTE likt honom.

Jobbat idag på dan och jag har varit riktigt sliten + att det har varit väldigt mycket att göra... Känns som det är huur mycket som helst och jag hoppas verkligen jag klarar av det så jag inte "går in i väggen" eller nåt. Ibland känns det som det är på gång pga alla känslor jag har i kroppen samt att det är så himla mycket att göra.

Det var ganska händelserikt när jag var ute med Wille förut också! Det kom fram en lös hund, typ draghund/siberian husky liknande och började nosa på Wille. Han stod blickstilla och undrade väl vad som var på gång. Jag letade efter ägaren men det kom aldrig nån. Sen så fortsatte hunden att springa vidare och detta var alltså vid munksjön nästan mitt i centrala Jönköping.

Jag försökte ropa och locka på hunden men den struntade i mig utan fortsatte att "gå runt munksjön" utan ägare?! Pratade med en tjej som kom på cykel och vi ringde polisen men när vi väl kom fram efter 10-15 min så skulle de koppla henne och så bröts samtalet... Jag gick till polishuset men det var givetvis stängt. Gick hem och hämtade bilen och hundgodis och försökte genskjuta hunden genom att ta mig och Wille till jordbro rondellen med omnejd men inte ett spår av den sen. Hoppas verkligen att den klarade sig och kom till rätta!!


Vill säga ett STORT grattis till en kompis, Jonas Fredriksson som fick en son inatt också!! En liten Charlie blev det! Skoj som sjutton!

Imorrn ska vi försöka ta kort på Alva och Wille med tomtemössor på dem. Och sen om vi nu hinner skicka lite julkort. Vi har varit lite sega men Alva har ju haft så mycket hormon plitor i ansiktet så inte så sköj heller när hon ser ut att ha röda hund :-)

AllmäntTrackbacks ()

I Vänersborg...

2009-12-11 @ 23:49:57 Kommentarer (0)

Idag åkte jag, Anna, Alva och Wille till Vänersborg. Jag åkte från jobbet vid 13 tiden och fick jobba endel i bilen på vägen... Ringde mycket som sjutton + att jag fick styra upp en hel del grejer. Jobbigt när mottagningen på mobilen skiter sig och lite annat som krånglade men men, det löste ju sig. Satt och jobbade ett par timmar när vi kom fram också.

Annars har det inte hänt så mycket varken idag eller igår kväll. Gick och la mig vid 22 tiden igår vilket måste vara rekord om man tänker den senaste tiden när jag har gått o lagt mig vid halv 1 tiden varje natt och sovit kasst. Nu vaknade jag hyfsat utvilad och var pigg fram till eftermiddagen iallafall :-)

Helgen är fullspäckad med grejer... Som pappa har planerat att vi ska göra. Ska börja med att byta olja + filter på min bil imorrn. Sen skulle vi fixa nåt med en traktorkärra, sätta upp en pressening på ett båtgarage, lasta skrot, lasta ved och lite annat smått och gott. Får se hur mycket vi hinner och framför allt hur mycket min käre far orkar göra.

Han har varit rätt pigg sen jag kom hit fast han har lite ont i magen säger han. Han ska tydligen till Göteborg och strålas om 2 veckor eller nåt. Låter bra fast jag fattar inte varför de inte gjort nåt tidigare. Han är sjuukt smal nu och det är bara skinn och ben. Så vi får väl se hur det går men men, "en dag i taget" är mottot och jag försöker verkligen tänka så varje dag.

Nu blir det sängen...

God natt!!

AllmäntTrackbacks ()

Grymt, Dude Transports 20 bricks on his head

2009-12-11 @ 23:28:42 Kommentarer (0)
AllmäntTrackbacks ()

En värld av post it-lappar :-)

2009-12-11 @ 23:26:14 Kommentarer (0)
AllmäntTrackbacks ()

jnytt igen :-)

2009-12-10 @ 12:58:29 Kommentarer (3)
AllmäntTrackbacks ()

Jnytt :-)

2009-12-10 @ 08:28:34 Kommentarer (0)
Länk där de skriver om gårdagens konsert:

http://jnytt.se/nojesnyhet/28566/winnerback-far-hjartat-att-smalta-som-snoBra bild? Nej, jag vet men det är den enda ni får ;-)
AllmäntTrackbacks ()

Lars Winnerbäck idag...

2009-12-10 @ 00:01:17 Kommentarer (1)
Idag har jag, Torbjörn och Petrus med fler, varit på Lars Winnerbäck i kinnarps arena. Riktigt bra konsert! Kan jag varmt rekomendera om han kommer till just din stad ;-)

Vi hade glögg kväll där vi provade 4 olika sorters starkvins glögg. Blossa 09, mandarin smak tror jag det var och jag hade köpt nån åkesson med choklad och kaffe smak. Var ett par till men vet inte riktigt va de hette. Tror jag tycker Blossa orginal glögg är godast men åkesson glöggen var fin också.

Annars har det inte hänt så mycket sen igår. Tråkigt att jag inte fått vara så mycket med min familj idag men blir bättre imorrn.

Alva har sovit 3 nätter i sin spjälsäng nu och de 2 första gick kanon men natten till idag var hon vaken rätt mycket så Anna var uppe med henne. Nu ligger hon där och sussar och än så länge går det fint. Vi har sagt att vi ska försöka lägga henne kl 19 varje kväll så det blir lite rutin i det hela.

Imorrn ska jag åka och köpa oljefilter och olja till bilen och sen får vi se om pappa orkar hjälpa mig att byta i helgen. Han ska till läkare imorrn men vi får väl se vad som händer med allt. Får ta en dag i taget. Torbjörn frågade idag vad vi ska göra på nyår. Men det känns även där som man får se hur det går för min far. Det känns ju inte så bra så förmodligen tar vi det lugnt hemma med familjen och jag hoppas verkligen han är i livet ett tag till men man vet ju inte nåt om det :-(

Nu blir det läggdags och upp tidigt imorrn. Packa lite imorrn kväll annars är det inte så mycket planlagt.

Ha det bra!
AllmäntTrackbacks ()

Trött

2009-12-08 @ 22:47:14 Kommentarer (3)

Trött är bara förnamnet... Känner mig ovanligt sliten men det har nog sina orsaker... Pappa, precis blivit pappa och mycket jobb. Mycket innanför pannbenet nu och det kanske håller på att slå över? Läste om stress och utbrändhet på nätet och endel stämde in på mina "symptom".

Pappa blir bara sämre och sämre känns det som. Senast jag hörde nåt om hans vikt så sa mamma att han bara vägde 51 kg nu. Bara skinn och ben kvar av honom nu och ingen energi. Han orkar bara stå 5-10 min sen måste han sätta sig. Det är fördjävligt det här och periodvis är jag hur jävla ledsen som helst men men, det enda man kan göra är att bita ihop och gilla läget men det är INTE lätt!

Till helgen ska vi iallafall åka till Vänersborg och besöka familjen! Pappa ska till läkare på torsdag så vi får väl se vad som händer där också. De har ju pratat om strålning men personligen känner jag att det är för sent. Fattar inte varför de inte kunde strålat honom tidigare. Jag har ju läst om palletativ strålning eller vad det heter, som ska minska huvudtumören och kanske ge honom en liten stund till att leva. Men man får väl hoppas att Sveriges sjukvård vet vad de gör.

Annars är det bra här hemma med familjen. Inte så jättemycket nytt. Alva växer så det knakar och när vi var på BVC idag så hade hon gått upp 330 gram sen förra veckan och även växt ca 1,5 cm på längden tror jag. Så nu väger hon 4 165 gram och är ca 56 cm lång. Hon har fått lite prickar/plitor i ansiktet men det var fullt normalt sa de. Man blir ju lite orolig när det dyker upp lite grejer men hon är pigg som sjutton så då vet man ju ändå att allt är bra.

Imorrn blir det Lars Winnerbäck här i Jönköping med bland annat Torbjörn och Petrus. Glöggkväll hemma hos Petrus först vilket ska bli riktigt trevligt!

På tal om det där med tröttheten (och har även fått några skumma muskel/nerv ryckningar i låret eller vid knät också :-( ), så har jag köpt Rosenrot i tablett form. Läste på nätet att Rosenrot är bra när man är trött och känner sig stressad. Läste lite olika forum och återkommande ord var trötthet och utbrändhet. Bland annat var det en kille som skrev att hans pappa precis gått bort i cancer efter ca 1 års kämpande + att han var småbarnspappa. Hmm, känns det där igen?!

Får testa det här "Arctic Root" som det heter...AllmäntTrackbacks ()

Renard Sport presenteert: Project D-Crosser

2009-12-08 @ 22:29:48 Kommentarer (0)
AllmäntTrackbacks ()

Onsdag och snart torsdag...

2009-12-03 @ 00:08:42 Kommentarer (2)
jobbat hela dan idag för ovanlighetens skull :-)

Måste rekomendera ett grymt gratis program. Teamviewer heter det. Man använder det till att fjärrstyra en annan dator. Jag har börjat använda det en hel del till att fjärrstyra min jobbdator. Riktigt smidigt då man alltid har igång programmet och datorn på jobbet, så kan man alltid komma åt allt. Du ser allt på skärmen precis som du gör när du sitter på jobbet :-) Och kommer åt alla program och allt som ligger på servern.Idag var Dennis och Jenny hemma hos oss med deras dotter Ebba. Hon är ca 1 månad och 1 vecka äldre än Alva :-)

Jim och Linda med deras dotter Sanna var också på besök. Sanna är ca 15 månader tror jag. Mycket barn och Wille var det :-) Skoj som sjutton men lite stimmigt också.

Annars har det inte hänt så mycket. Klockan är mycket och ska lägga mig strax. Imorrn ska vi ner till Värnamo då Annas syskon, Elin och Oskar fyller år till helgen men firas imorrn. Anna och Alva tar tåget ner lite tidigare och jag och Wille kommer när jag slutat jobbet.

Ha det gööött!!
AllmäntTrackbacks ()

Då var den smälld :-)

2009-12-02 @ 23:57:18 Kommentarer (1)
I november 2008 skrev jag om Italiens nya "vapen" när det gäller trafiken där nere.

http://peternordin.blogg.se/2008/november/latt-att-kora-ifran-italienska-polisen-g.html#comment

Nu har de tydligen smällt bilen :-D Bra jobbat!AllmäntTrackbacks ()